Bez novih detalja o ubistvo bračnog para, sutra protest Srba

 
  • 1

Regionalni portparol kosovske policije Agim Gaši izjavio je da ima određene tragove, ali da ne može da govori o njima kako ne bi ugrozio istragu. Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar zatražio da se brzo uhapse odgovorni za ubistvo

U selu Talinovac kod Uroševca, gde je u petak veče ubijen bračni par Jevtić, danas je mirno, a Srbi povratnici barem zasad su odustali od najavljenog iseljavanja iz sela.

Regionalni portparol kosovske policije Agim Gaši izjavio je da nema novih detalja u vezi sa istragom o ovom ubistvu, ali da policija ima određene tragove, o kojima nije mogao da govori kako ne bi ugrozio istragu koja je u toku.

U severnom delu Kosovske Mitrovice sutra će biti održan veliki protest Srba zbog sve češćih pritisaka i ugrožene bezbednosti, najavili su predstavnici četiri opštine sa severa Kosova - Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića.

Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je da je veoma važno da se brzo i efikasno istraži ubistvo bračnog para Jevtić kod Uroševca i da se uhapse odgovorni.

- Verujem da će kosovski tužioci i policija, uz podršku Euleksa učiniti sve da reše ovaj slučaj - dodao je Žboga koji je i šef Kancelarije EU na Kosovu.

Milovan i njegova supruga Ljiljana Jevtić ubijeni su po jednim hicem iz vatrenog oružja u petak uveče u svojoj kući u Talinovcu.

Nijedna od desetak srpskih porodica iz Talinovca nije napustila selo iako su juče od predstavnika kosovske vlade koji su ih obišli tražili da im se omogući odlazak iz sela zbog slabe bezbednosti.

Branislav Milenković, povratnik iz Talinovca, izjavio je da je neke od srpskih porodica tokom prethodne noći obilazio i komandir policijske stanice u Uroševcu, a da su juče dobili obećanja od kosovskih vlasti da će nivo bezbednosti u selu biti podignut na viši nivo.

Milenković ističe da nijedna od desetak srpskih povratničkih porodica koje žive u selu ipak nije otišla i da danas očekuju da ih poseti episkop raško-prizrenski Teodosije.

Ubistvo bračnog para Jevtić jedno je od težih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji od dolaska mirovne misije u pokrajinu. Među najteže zločine počinjene nad Srbima spadaju ubistvo 14 žetelaca kod Starog Gracka, ubistvo porodice Stolić u Obiliću, ubistvo srpske dece u Goraždevcu i ubistvo 12 Srba prilikom napada na autobus kod Podujeva.

(Tanjug)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ramo

    9. jul 2012 | 08:36

    Tadicu treba pokazati novine o ovom ubistvu bracnog para na KiM ,pa neka pozove novog prijatelja i pita ga sta se to tamo desilo i moze li on da mu obeca da ce pronaci nacina da otkrije ubice bar ovog puta.Ili da zamoli prijatelje iz Amerike , dosta je za njih uradio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA