Avioni upravo poleteli po decu na Kipar: Mališani u Beogradu u 3 sata posle ponoći

 
 ≫ 
  • 25

Kompanija "Air Pink" ustupila je dva aviona za prevoz trinaestoro dece iz Srbije kojima carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu na turski deo ostrva

Avioni "Air Pinka", kojima bi trebalo da se izvuku deca iz Srbije koja se od sinoć nalaze zarobljena na aerodromu na Kupruupravo su poleteli za Larnaku.

Deca iz Srbije zarobljena na aerodromu na Kipru: Grci im ne daju da pređu u turski deo!

Očekuje se da će se avioni sa decom u Beograd vratiti između 2.30 i 3.00 sata iza ponoći. Kapetani koji će upravljati letelicama su Tomislav Radić i Boris Raščanin, a kopiloti su Milan Amidžić i Stefan Bogdanović.

Naime, kompanija "Air Pink" ustupila je dva aviona za prevoz trinaestoro dece iz Srbije kojima carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu na turski deo ostrva.

Kako je ranije objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani Kulturno-umetničkog društva "Izvor", uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu.

- Trebalo je da gostuju nekom Kulturno-umetničkom društvu na 'okupiranoj' strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali kiparske vlasti im nisu dozvolile da pređu na taj deo -rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Informer)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA