Hrvatska "fufa" sa Fejsbuka je muškarac?

 
  • 0

Hrvatska policija navodno je uhapsila tinejdžera koji je sa naloga na Fejsbuku pod imenom "Koričanska Fufa" slao bizarne i pretreće poruke mladima u tom gradu

Osoba koja se krila iza lažnog Fejsbuk naloga pod nadimkom "Koričanska Fufa" i slala preteće poruke mladima iz mesta Koritna u Hrvatskoj, zapravo je muškarac!

Kako nezvanično saznaje "Glas Slavonije", lokalna policija uhapsila je maloletnika koji se sumnjiči da je mladima iz tog grada slao preteće poruke i koji je, između ostalog, pretio i sam sebi.

Priča o monstruoznim porukama, koje su dobrano uplašile mlade iz Koritne, počela je sa prvim danima juna, kada su nekolicini tinejdžera sa Fejsbuk naloga "Koričanska Fufa" počele da stižu bizarne preteće poruke. "Odraću vam kožu s lica i spavati na njoj", "Od danas si ti moj pacijent, pratim te...", "Umrećeš danas ili sutra" - samo su neke od poruka koje je mladim Korićanima slala nepoznata osoba sa lažnog naloga na Fejsbuku.

Iako su međusobno mislili da se radi o zafrkanciji, pa možda čak i nekog od njih, ubrzo ih je osoba s druge strane ne samo razuverila nego i svojim bolesnim porukama - uplašila. Naime, društvu su počele da stižu poruke poput one: "Znam gde si sada", u kojima je tačno opisano gde se u tom trenutku nalaze mladi. Ne osećajući se više sigurno, Korićani su ceo slučaj zlostavljanja prijavili policiji.

Nakon što je priča objavljena u medijima, autor poruka nije mirovao. Sa profila "Koričanske Fufe" svim prijateljima je poslata njena lozinka za logovanje na Fejsbuk. Navodno je autor bolesnih poruka time pokušao da "zavara trag", odnosno da navede što više korisnika da svojim logovanjem ostave i svoju IP adresu.

Šta je ovog tinejdžera nagnalo da se ovako poigra sa živcima mladih Korićana, moraće da objasniti policiji. Ako poruke treba da predstavljaju šalu, očito nema baš smisla za humor. Umesto smeha, ovako je dobio kaznenu prijavu, a ako se sumnje pokažu kao tačne, čeka ga i susret sa pravosudnim organima i moguća kazna.

(M. S. / glas-slavonije.hr)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA