Braća se poubijala zbog smrdljivih čarapa: Slobodan je ranio Jovicu, a potom je Milan ubio Slobodana (FOTO)

 
  • 8

Dragan Miljković, stric trojice braće, kaže da je neposredno pred tragediju bio kod sestrića, ali da ništa nije ukazivalo na to da će doći do obračuna

Milan Miljković (34) u sredu je u stanu u Požarevačkoj ulici u Zaječaru, ubio brata po majci Slobodana Mitova (30), zarivši mu nož pravo u srce. Pre toga, Slobodan je ranio drugog brata po majci Jovicu Miljkovića (37), tako što ga je ubo u leđa, ali on, srećom, nije životno ugrožen. Stravičan zločin, kako saznajemo, dogodio se posle svađe trojice braće oko smrdljivih čarapa, pišu Novosti.

Užas u Zaječaru: Zaklao jednog brata, drugog umalo ubio

- Milan i Slobodan su bili u kladionici - kroz suze govori Gordana Mitov (63), majka. - Spavala sam u sobi sa Jovicom, kada je ušao Slobodan.

Po Gordaninim rečima, Jovica je kazao bratu da izuje čarape i baci ih na terasu jer smrde.

- Počeli su da se svađaju - plače Gordana. - U jednom trenutku sam začula jauk. Nisam videla ništa, jer je u sobi bilo ugašeno svetlo.

Majka, koja je jedva pokretna, nekako je uspela da ustane. Upalila je svetlo i videla Jovicu kako se drži za leđa i pokušava da zaustavi krvarenje.

- Rekao sam Slobodanu da izuje čarape - nadovezuje se Jovica. - Ne znam zašto je tako burno reagovao. Počeli smo da se prepiremo. Nisam video kada je izvadio nož i ubo me. Samo sam osetio nesnosan bol.

Foto: novosti.rs/Lj. Trifunović Foto: novosti.rs/Lj. Trifunović

Majka je pokušala da pozove policiju, ali joj je Slobodan uzeo telefon.

- Otišla sam do komšinice i sa njenog telefona pozvala Hitnu pomoć - nastavlja Gordana. - Medicinski radnici su odmah stigli, a u međuvremenu se pojavio i moj treći sin Milan.

On je, kako se ispostavilo, sa Jovicom otišao do Zdravstvenog centra gde su mu sanirane povrede. Nakon toga, njih dvojica su se vratili kući.

- Ispred zgrade ih je sačekao Slobodan - ispričao nam je jedan od komšija, koji je prisustvovao događaju. - Video sam da se koškaju, a onda sam začuo krik. Odmah nakon toga, video sam kako je Slobodan pao na travu ispred naše zgrade.

Kako se ispostavilo, Slobodan je hteo da nastavi obračun sa Jovicom. Međutim, umešao se Milan koji je Slobodana ubio nožem u grudi.

Foto: novosti.rs/Lj. Trifunović Foto: novosti.rs/Lj. Trifunović

- Od zadobijenih povreda, Slobodan Mitov je preminuo na licu mesta - navode iz izvora bliskih istrazi. - Kako je ustanovljeno, njemu je oštrica probila srčanu duplju.

Slobodan je, kaže Jovica, krenuo na njega, ali se isprečio Milan.

- Brat mu je kazao da ide da spava i da sve rešimo sutra - dodaje Jovica. - Međutim, Slobodan nije hteo da se pomeri. Počeli su da se koškaju, a onda sam samo video kako Slobodan pada na zemlju. U Milanovoj ruci sam video nož. Čuo sam ga kada je promucao: "Ubih Daneta, kuku meni".

Ubrzo je na lice mesta stigla policijska patrola koja je uhapsila Milana Miljkovića. Njemu je, nakon prijave zbog ubistva, određen dvodnevni pritvor. Komšije kažu da su braća živela sa majkom u jednosobnom stanu i da su jedva sastavljali kraj sa krajem:

Foto: novosti.rs/Lj. Trifunović Foto: novosti.rs/Lj. Trifunović

- Svađali su se ponekad, ali niko nije ni mogao da nasluti da će se ovakva tragedija desiti.

Dragan Miljković, stric trojice braće, kaže da je neposredno pred tragediju bio kod sestrića, ali da ništa nije ukazivalo na to da će doći do obračuna.

- Sedeli su, pili pivo i šalili se - kaže Dragan Miljković. - Ja sam pošao sa Slobodanom i Milanom, dok je Jovica ostao da spava.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    6. april 2017 | 18:50

    TO sve krece zbog siromastva.Siromastvo je"bolest"koja pravi sve ostale probleme,kako u ovoj nesrecnoj porodici,kako u drustvu uopste.Takvi ljudi su ozbiljno asocijalni.Nisu to samo lmo"lencuge",pijandure.ne!Takvi su prosto van"sistema".Znam,da sam 1poznaniku,koji,na zalost,zivi u takvoj porodici"tarana"i cudaka,pomogao da izvadi zdr.knjizicu.Kako je on bio srecan.Kao"malo dete".A da ga pitas,zasto to godinama nije sma uradio,nebi znao da ti objasni.Drzava takvim nesrecnicima treba da pomogne.Makar da rade neke fizicke poslove.Bili bi na korist,i sebi i drzavi..

  • victoria

    6. april 2017 | 16:49

    Pretpostavljam da su svi ziveli od mamine penzije.

  • Jedan od nas

    6. april 2017 | 19:01

    Svi znamo gde zivimo.U busu,svaka 3ca osoba prica sama sa sobom.Komsije se ne javljaju jedni drugima.Svi su odrosjeni.Clanovi iste familije se ne vide godinama,iako zive u sitom gradu.Pa,u takvom drusvu je neminovno da imamo ovakve tragicne sudbine.Ljudi,koji su"pogubljeni"u ovoj"tranziciji"..E,oni su pravi"gubitnici trancicije".Izgubljeni su"i u prostoru,i u vremenu".Njima drzava,treba u onom osn.da pomogne.Te sinove,koji su mozda lecnuge,a mozda poplaseni,da SIZ zove,makar da rade neke sezonske poslove..Nisu to losi ljudi,nego su od siromastva skrenuli..Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA