Tinejdžer je ubio Gorana nožem u srce, a sud ga oslobodio jer je iz fine porodice!

 
  • 2

Osim njega je za pomaganje optužen i njegov prijatelj Leonardo Šandrić s kojim je nakon ubistva pobegao, pa su se skrivali u podrumskoj prostoriji

Osamnaestogodišnji Karlo Gustav Krivec optužen za ubistvo svog vršnjaka Gorana Vidića prošle godine u Splitu, pušten je na slobodu iz istražnog zatvora jer je Vrhovni sud prihvatio žalbu njegovog advokata Željka Gulišije, i nisu mu određene nikakve mere opreza ili kaucije, a odluka je konačna što znači da će mladić na slobodi ostati do suđenja, saznala je Hina u utorak od Krivecovog branitelja.

Cvetko je ubijen, iseckan i bačen u jezero jer je Zver bio zaljubljen u njegovu ženu. 7 godina kasnije za ovo ubistvo niko nije kriv?! (FOTO)

Vrhovni sud je odlučujući o toj žalbi, među ostalim, ocenio kako Krivec potiče iz "uredne porodice čiju je podršku zadržao i nakon kaznenog dela, da sve upućuje na zaključak kako se u konkretnoj situaciji radi o osobi pozitivnog životnog usmerenja".

- Sam način počinjenja dela ne upućuje na to da bi se radilo o izrazito velikoj kriminalnoj količini i upornosti u inkriminiranom postupanju okrivljenika. Radi se o vrlo mladoj osobi koja je tek napunila 18 godina i koja nije ranije osuđivana.

Prema svim podacima u spisu vidi se kako je do ubistva mladić uredno pohađao četvrti razred Komercijalno-trgovačke škole i da slobodno vreme provodi svirajući s vlastitim bendom.

- Može se zaključiti da će i dosadašnji boravak u istražnom zatvoru imati preventivno delovanje na njega i uticaće na njegovu svest da shvati ozbiljnost svoje situacije - naveo je Vrhovni sud u obrazloženju odgovora na žalbu na sednici koja je održana poslednjeg dana marta.

Karlo Gustav Krivec je optužen da je 19. novembra 2016. godine ispred nekadašnjeg hotela "Marjan", na Zapadnoj obali, nakon što je njega i prijatelja napala Vidićeva grupa, Gorana ubo nožem u srce na mestu ga usmrtivši.

Osim njega je za pomaganje optužen i njegov prijatelj Leonardo Šandrić s kojim je nakon ubistva pobegao, pa su se skrivali u podrumskoj prostoriji Karlove zgrade u Ulici Ruđera Boškovića na Splitu 3. Po nalogu Kriveca, Šandrić je obrisao nož i bacio ga u grmlje. Policija ih je vrlo brzo uhapsila i privela.

Zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao ponoviti kazneno delo, tužilaštvo je tada za Kriveca predložilo produženje istražnog zatvora.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Hina)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA