TUGA U BORU: Lav Dušan pojeo malog lavića! (VIDEO)

 
  • 0

Uprava Zoološkog vrta Bor reagovala, i drugo mladunče, koje je pre nekoliko dana omacila lavica Kjara, spasla sigurne smrti

Lav Dušan, iz Zoološkog vrta u Boru, pojeo je jednog od dva lavića koje je pre nekoliko dana omacila lavica Kjara!

- Kjara je, nakon što je omacila dva lavića, nekoliko dana vodila računa o njima. Međutim, kada je počela da izlazi napolje, odbacila je najpre jedno, a potom i drugo mladunče - kaže Klime Bitkoski, direktor Zoološkog vrta Bor.

Lav Dušan je odmah pojeo jadnog lavića, a uprava Zoološkog vrta Bor je reagovala i drugo mladunče spasla sigurne smrti. Za njega je sada zadužen Andrija Rajičić, veterinarski tehničar, koji životinju čuva u svom stanu.

- Mala lavica uspešno napreduje, ali dok potpuno ne ojača neće se vraćati u zoo-vrt - kaže Rajačić, u čijem je stanu lavica već desetak dana.

Zasad se beba lavica hrani naročitim mlekom za mačke u prahu, a za mesec dana u njenu ishranu će početi polako da se ubacuje mleveno meso da bi se "bebi polako želudac privikavao na čvršću hranu", naglašava Radojčić.

- Zoo-vrt u Boru, koji je otvoren je 23. novembra 2011. godine, ima 63 vrste životinja i oko 130 životinja. Prva prinova u njemu bio je muflon Borko i pored četiri pauna sada imamo i ovo mladunče lava. Za odabir njegovog imena je raspisan konkurs. Stanište za lavče je već određeno, samo da ga napravimo, a to će biti veoma brzo - rekao je Bitkovski.

(D. Z. / Novosti / Foto: RTS)

Video: Počeo spektakl u Batajnici, prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA