Šta sve prestaje i počinje da važi od 1. aprila: NIJE ŠALA

 
  • 3

Zimskim gumama konačno je došao kraj, da je nahladnije godišnje dobe iza nas, govori nam i puštanje fontana, otvaranje sezone na Kalemegdanu, li među onim stvarima koje stupaju danas na snagu ima i onih koje nam se baš i neće dopasti

U Srbiji, počev od danas, 1. aprila, prestaju i počinje da važe mnogi propisi. Zimskim gumama konačno je došao kraj, da je nahladnije godišnje dobe iza nas, govori nam i puštanje fontana, otvaranje sezone na Kalemegdanu, li među onim stvarima koje stupaju danas na snagu ima i onih koje nam se baš i neće dopasti.

Srbija uvodi porez na video-igrice koje se kupuju preko interneta: Od aprila ćete ih papreno plaćati

Važno, važno: Još nekoliko dana i počinju da važe nova PDV pravila

 

Zimske gume 

Dakle, počev od danas pa sve 1. novembra, vozači mogu da odlože zimske gume. Njih, kao i svu ostalu potrebnu zimsku opremu, morali su da imaju od 1. novembra. Ako ste zaboravili na šta sve treba da obratite pažnju prilikom kupovina oletnjih guma, podsetite se OVDE.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Upis prvaka

Sa druge strane, danas počinje upis prvaka u školu, koji će trajati do kraja maja. Radi se o upisu dece za školsku 2017/2018. godina. U nju se upisuju deca rođena u periodu od 1.marta 2010. do 28. februara 2011. godine. Ili ti, roditelji su dužni da upišu svoju decu u osnovnu školu ukoliko ona imaju najmanje šest i po i najviše sedam i po godina, na početku školske godine.

Zakon o porez 

Kada je obavezama reč, danas na snagu stupa i primena Zakona o porezu na dodatu vrednost koji bi trebalo da otkloni dvostruko oporezivanje kao i neoporezivanje usluga koje privreda obavlja sa stanim kompanijama. Najvažnije izmene se odnose na promenu koja će onemogućiti dvostruko oporezivanje, zatim, biće izmenjen način obračuna PDV-a, a ovaj Zakon će deo Poreske uprave preseliti u Ministarstvo finansija

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

PDV na opremu za bebe

Takođe, danas prestaje da važi i refundacija PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe. Umesto ove mere, Ministarstvo finansija će povećati roditeljski dodatak.

Porez na igrice

Srbija od danas ima nov namet - porez od 20 odsto na video igrice koje se kupuju preko interneta. Ova vest je obelodanjena prošlog meseca kada je Steam, najveći prodavac video-igrica na internetu, objavio je vest da će u deset zemalja, uključujući i Srbiju, igrice poskupeti za pet do čak 20 procenata.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Fontane 

Ono što je lepo, a važi od danas jeste da će početi sa radom ukupno 41 fontana zajedno sa gejzirom na Adi, u Beogradu. Svi pripremni radovi  obavljeni su na vreme, kažu u JKP ,,Vodovod i kanalizacija“ i dodaju da će do 1. novembra sve fontane ukrašavati ulice prestonice.

Foto: Flickr/Dusko Petrovic Foto: Flickr/Dusko Petrovic

 

Beogradska tvrđava

Nakon završene zimske pauze, i svih šest objekata na Beogradskoj tvrđavi od danas su dostupni za posetioce. Počeo je sa radom i Dino park Jura avantura, koji će raditi svaki dan 10 do 20 časova. Cene ulaznica iste su kao i prošle godine - 350 dinara za odrasle i 250 dinara za decu do 15 godina. Za mališane do dve godine ulaz je besplatan. Ulaznice za šest objekata (Kula Nebojša, Veliki barutni magacin, Vojni bunker, Rimski bunar i Sahat-kula), kako je saopštio Beoinfo, mogu se kupiti na prodajnim mestima na Beogradskoj tvrđavi: u Galeriji Stambol kapije i u Kuli Nebojša.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    1. april 2017 | 10:27

    ukida se dvostruki porez,a istivremeno se uvodi novi porez,I opet smo na isto,nece drzava u minus a ja se bas zabrinuh da drzava ne gubi

  • Luka

    1. april 2017 | 11:23

    Ovo sve o Beogradu, kao da drugi gradovi u Srbiji ne postoje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA