Deco, možete besplatno u zoo-vrt, ali pod jednim uslovom: Treba da nacrtate Jovanču!

 
  • 0

Pre 15 dana zoo-vrt je organizovao, takođe besplatanu posetu dece Srbije, sa zadatkom da magarencetu, prvoj prinovi ove godine daju ime

Uprava Zoološkog vrta u Jagodini odlučila je da u subotu i nedelju za svu decu Srbije bude besplatan ulaz u ZOO vrt, a njihov zadatak je da crtaju žirafu.

Magare iz Jagodine deluje skroz obično s leđa: Ali iznenadićete se kad se okrene! (FOTO)

Ovo se odnosi na decu do 12 godina a ispred kaveza za žirafe biće postavljeni stalovi za kojima će deca sedeti i crtati, izjavio je danas Tanjugu veterinar u Zoo Vladimir Jovanović.

Najbolji crteži biće posebno nagrađeni, istakao je on. Žirafa Jovanča, kako su joj posetioci dali ime, u zoo-vrt u Jagodini stigla je u proleće 2010. godine i najpopularnija je životinja u vrtu.

Pre 15 dana zoo je organizovao, takođe besplatanu posetu dece Srbije, sa zadatkom da magarencetu, prvoj prinovi ove godine daju ime.

Za dva dana, napomenuo je Jovanović, zoo-vrt je posetilo više od 1.000 ljudi, a deca su odlučila, između nekoliko predloženih imena, da se magarence zove Moli.

Zoo-vrt u Jagodini je otvoren pre deset godina, ima više od sto vrsta životinja, a godišnje ga poseti oko 100.000 ljudi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA