EU zahteva od Prištine da omogući Srbima prisustvo na mitinzima

 
  • 57

EU zahteva od nadležnih vlasti na Kosovu da omoguće uslove za sve građane koji to žele da prisustvuju ovim okupljanjima

EU zahteva od vlasti na Kosovu da svima koji to žele omoguće prisustvo na današnjim mitinzima na severu Kosova, saopštila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić. Ona je navela da je EU upoznata sa informacijama o blokadama puteva koje sprečavaju građane da danas prisustvuju mitinzima na severu Kosova.

PONOVO BARIKADE NA KOSOVU: Radikalni Albanci kamenovali autobuse sa Srbima!

- EU zahteva od nadležnih vlasti na Kosovu da omoguće uslove za sve građane koji to žele da prisustvuju ovim okupljanjima -naglašava se u saopštenju portparolke Evropske komisije izdatom u Briselu.

Istakla je da EU pažljivo prati dešavanja na severu Kosova, koja su u vezi sa posetama srpskih političara pred predsedničke izbore u Srbiji zakazane za nedelju.

- Pozdravljamo takve posete, organizovane u okvirima dogovora postignutih u dijalogu. Istovremeno, žalimo zbog poseta koje su bila planirane u okvirima ovih sporazuma, ali koje se nisu dogodile - poručila je Kocijančić.

Povodom organizacije izbora za predsednika Srbije na teritoriji Kosova, iz Brislela najavljuju da će OEBS imati mandat da olakša prikupljanje glasova na osnovu prakse koja je uspostavljena tokom prethodnih sličnih dešavanja, a sve u skladu sa odgovarajućim sporazimima postignutim u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Baner, izbori 2017

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarko

    29. mart 2017 | 14:56

    Nema smisla da nam neko to zabranjuje.

  • Sartoreti

    29. mart 2017 | 16:04

    MIslim da je polako vec svima jasno da su Albanci ti koji stvarju probleme,tako da mozemo u buducnosti ocekivati da ce EU vise stajati na nasu stranu!

  • iki

    29. mart 2017 | 17:04

    Ko su oni da nam zabranjuju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA