Atrakcija: Od Vršca do kupališta u Beloj Crkvi voziće čuveni, stari šinobus

 
 ≫ 
  • 2

Šinobus će za početak biti angažovan kao kupački voz koji će prevozio turiste od Vršca do Bele Crkve na poznata belocrkvanska jezera

Sivi šinobus, svojevrsni simbol Vojvodine, koji je zamenjen modernim ruskim vozovima, ponovo bi mogao da jezdi ravničarskim poljima. Naime, ova linija bi trebalo da tokom leta poveže Vršac i Belu Crkvu.

Holivud da ga ima, snimio bi film: Vojin je po noći ukrao voz od Nemaca, bežao od potere i spasao 500 mališana (VIDEO)

U vršačkom depou je odnedavno stacioniran šinobus serije 812, koji bi mogao da bude u funkciji promocije buduće turističke pruge.

- Planirano je da od ovog leta šinobus za početak bude angažovan kao kupački voz koji bi prevozio turiste od Vršca do Bele Crkve na poznata belocrkvanska jezera i time najavio skoriju realizaciju projekta - Nenad Stanisavljević, direktor Medija centra “Železnica Srbije”.

Reč je o dizel-motornim vozovima starim i preko četrdeset godina, umesto kojih se u saobraćaj na neelektrificiranim prugama uvode nove ruske dizel-motorne garniture. Nabavljeno je 27 takvih garnitura zahvaljujući sredstvima iz ruskog kredita.

Turistički voz je i ranije saobraćao na ovoj relaciji, a reč je o jednoj od najstarijih pruga u Srbiji gde su vozovi prolazili još sredinom 19. veka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    25. mart 2017 | 07:42

    Brze pruge Srbije. Ha, ha, ha

  • abc...d...

    25. mart 2017 | 07:34

    Samo još da pruga valja, i da most nije gotovo uništen... obzirom da su seljaci po okolnim selima shvatili da je pruga - ničija...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA