SAD: Spremni za pretnje Irana

 
  • 0

SAD neće dozvoliti blokadu Ormuskog moreuza

Američki sekretar odbrane Leon Paneta izjavio je da je američka vojska potpuno spremna da se suoči sa svakom pretnjom Irana da će zatvoriti strateški važan Ormuski moreuz.

Paneta je istakao da zasad nisu preduzeti konkretni koraci kako bi se pojačale američke snage u regionu, ističući da je diplomatsko rešenje sa Iranom i dalje moguće.

- Mi u ovom trenutku ne preduzimamo nikakve konkretne korake kako bi odgovorili na ovu situaciju. Zašto? Iskreno govoreći, zato što smo potpuno spremni da odmah rešimo tu situaciju - rekao je Paneta, javio je Rojters.

SAD tvrde da neće dozvoliti Iranu da, kako je zapretio prošlog meseca, blokira ovaj moreuz, kroz koji se transportuje oko 20 odsto nafte u svetu.

Istovremeno, američki predsednik Barak Obama odbacio je kritike koju su republikanci uputili na račun njegove spoljne politike, naročito kada je u pitanju problem iranskih nuklearnih pretenzija.

(Tanjug)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA