Magarence iz Jagodine dobilo ime: Evo kako su deca odabrala da ga zovu (FOTO)

 
  • 2

Deca su učestovala i u kvizu "Šta zanaju o životinjama" a najbolji su nagrađeni majicama, šoljama i magnetima sa amblemima ZOO vrta

Deca Srbije, za koje je juče i danas bio besplatan ulaz u ZOO vrt u Jagodini, da bi glasali za ime magrencetu, prvoj prinovi tog vrta, odlučili su, sa 78 glasova, da se magarence, kome je 45 dana, zove Moli.

Magare iz Jagodine deluje skroz obično s leđa: Ali iznenadićete se kad se okrene! (FOTO)

U opticaju je bilo još pet imana: Lili, Mara, Magi, Dori i Iris, izjavio je večeras Tanjugu veterinar ZOO Vladimir Jovanović.

Da se zove Lili glasalo je petoro dece, za Maru 52, za Magi 55, za Dori 60 i za Iris 69, precizirao je Jovanović.

Jovanović je istakao da je juče i danas, ZOO vrt posetilo oko 1.000 posetilaca, a pravo da glasaju za ime magrenceta imala su deca do 14 godina starosti.

Magarence je već odavno postalo ljubimac i maza dece, osoblja i posetilaca. Od svojih 15 dana slobodno se šete ZOO vrtom, ne daleko od tora majke, bez straha ide u susret ljudima najviše deci, dodao je Jovanović.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Deca su učestovala i u kvizu "Šta zanaju o životinjama" a najbolji su nagrađeni majicama, šoljama i magnetima sa amblemima ZOO vrta.

ZOO vrt u Jagodini je osnovan pre 11 godina, ima oko stotinu vrsta životinja, sa preko 400 primeraka, ne računajući ptice i ribe. Godišnje ga poseti oko 100.000 posetilaca, najviše školskih ekskurzija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA