Dodik odlikovao Koštunicu Ordenom RS

 
  • 0

Predsednik Republike Srpske dodelio najviše državno priznanje lideru DSS i bivšem premijeru Srbije povodom Vidovdana i 20 godina RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas najviše državno odlikovanje Orden Republike Srpske bivšem premijeru Srbije Vojislavu Koštunici, koji je tom prilikom poručio da mu je jedna od najvećih briga bila sudbina i napredak Republike Srpske.

- Napredak Srbije i napredak Srpske predstavljaju naš najveći nacionalni interes, interes srpskog naroda. Nadam se da sam dao svoj doprinos da Republika Srpska bude ono što je danas i posebno ono što može da bude i što će biti sutra - rekao je Koštunica, koji je i lider Demokratske stranke Srbije.

On je rekao da je uveren da je Republika Srpska izgrađena na najčvršćim temeljima, što je pouzdan zalog i jamstvo njene uspešne i sigurne budućnosti.

- Najiskrenije Vam zahvaljujem što ste mi pričinili ovu veliku, najveću čast i želim Republici Srpskoj da u miru i blagostanju napreduje na korist srpskog naroda i svih njenih građana - rekao je Koštunica.

Dodik je odlikovanja Koštunici dodelio povodom Vidovdana i 20 godina Republike Srpske.

Odlikovanja su dobili i šef Predstavništva Srpske u Izraelu Arie Livneu, bivši bokser Dragomir Batara, humanista Ljiljana Rikić i Gradski tamburaški orkestar Banja Luka.

Koštunica i Livne odlikovani su Ordenom Republike Srpske na lenti, Gradski tamburaški orkestar Ordenom Njegoša prvog reda, Batar Ordenom Njegoša drugog reda, a Rikićeva Ordenom Krsta milosrđa.

(Tanjug)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA