Poplave u Lučanima: Izlila se reka Bjelica, opštinski štab prati situaciju

Opštinski štab je u stalnom zasedanju, prati situaciju na terenu i u skladu sa razvojem događaja preduzima sve potrebne mere

  • 2

Usled obilnih padavina tokom prethodne noći i danas, reka Bjelica se izlila u nekoliko lučanskih naselja i poplavila oko 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Bujični potoci na ulicama, građani stahuju od najgoreg: Republici Srpskoj prete poplave zbog obilnih padavina (FOTO) (VIDEO)

Reka se izlila u mestima Turičko polje, Lisa, Puhovo, Lisice i Đerać, saopšteno je iz Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Trenutno nije ugroženo nijedno domaćinstvo, saobraćajnice, niti privredni subjekti.

Pritoke Bjelice, reke Gorušica u Viči i Tijanska reka su u blagom opadanju, dok su potoci u Lučanima, Spilo, Klenovac i Lučanski potok zbog visokog nivoa vodostaja Bjelice u porastu.

Zbog izlivanja vode u Đeraćkom polju, Štab je doneo zaključak da se izvrši popravka zaštitnog zemljanog bedema u naseljenom mestu Đerać.

Opštinski štab je u stalnom zasedanju, prati situaciju na terenu i u skladu sa razvojem događaja preduzima sve potrebne mere, navodi se u saopštenju.

Prošle godine u martu, usled obilnih padavina reke na području Lučana, Čačka i još nekoliko opština Zapadne Srbije su se izlile u poplavile na desetine domaćinstava.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    8. mart 2017 | 20:27

    Па који пут мајку му?

  • AVRAM

    9. mart 2017 | 07:52

    Gde je moj komentar, sta su ministri obecali da ce da urade, kde su pare potrosene namenjene za sanaciju ove reke?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA