Carinici ojadili narko barone!

 
  • 1

Samo u poslednjoj zapleni novca na Gradini kod turskog državljana je pronađeno čak 150.000 evra namenjenog za kupovinu heroina u Turskoj. Poslednjih godina oduzeto više od četiri miliona evra

U poslednjem slučaju zaplene na graničnom prelazu Gradina, pronađeno je čak 150 hiljada evra kod turskog državljanina O.A. koji je novac sakrio u pojasu oko tela ispod košulje.

- Uvek kada imamo veće zaplene deviza, po pravilu je reč o novcu narko kartela koji je namenjen kupovini heroina u Turskoj. Na taj scenario upućuje i činjenica da su novac švercovali jedan državljanin Turske, koji je verovatno bio povezan sa prodavcima narkotika u Turskoj, gde kilogram čistog heroina košta najviše 10.000 dolara. To su indicije koje upućuju upravo na šverc droge i tada se po pravilu vrši pretres sumnjivih putnika - kaže za Telegraf.rs izvor iz Uprave carina Srbije.

Za toliku sumu novca, kako je objasnio, u Turskoj je moglo da se kupi dvadesetak kilograma čistog heroina. Ipak, dok dođe do narkomana na ulici, količina droge će "narasti" na verovatno 40 ili 50 kilograma, s obzirom da dileri, u želji da što više zarade drogu "krste" različitim supstancama, čak i mišomorom, što je razlog čestih overdoza kod narkomana.

Od početka godine na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno je više stotina hiljada evra, a ovo je druga velika zaplena u posledenje dve nedelje.

Pre petnaestak dana na tom prelazu je zaplenjeno 20.000 evra. Novac su trojica turskih državljana, pokušali da prošvercuju tako što su ga sakrili u kesici čipsa, koja je bila otvorena i bačena u kesu sa smećem.

U poslednjih nekoliko godina na prelazu Gradina zaplenjeno je više od četiri miliona evra. Rekordna zaplena novca ostvarena je pre sedam godina, kada je zaplenjen 3,1 milion evra. Pre tri godine je samo u jednom slučaju zaplenjeno čak 605.000 evra kod dvojice turskih državljanina koji su u „audiju A6" pokušali kroz Srbiju i Bugarsku da dođu do Turske.

(G. P.)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA