Šutanovac na sastanku s Mogerini

 
  • 3

Predsednik DS se sastao sa visokom predstavnicom EU

Sastanku sa Federikom Mogerini prisustvovao je i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji je govorio o potrebi promene pravosudnog sistema, jer je u zemlji očigledna zavisnost kako parlamenta, tako i pravosuđa od izvršne vlasti, saopštila je DS.

VUČIĆ SA MOGERINIJEVOM: Šta je sa svima u regionu? To što ćutimo, ne znači da smo najslabiji

Vučić uskoro sa Putinom: Mogerini nek se sastaje sa kim hoće

Šutanovac je rekao da to može da se promeni samo kroz izmenu Ustava, u kome bi se uspostavila potpuna nezavisnost pravosuđa kroz definisanje sudstva kao treće grane vlasti.

On je, kako se navodi, govorio i o stanju u državi, potrebi da u zemlji zavladaju zakoni, a ne zakon sile i skrenuo pažnju na problem nejednakih medijskih uslova za vođenje kampanje.

Baner, izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    3. mart 2017 | 16:41

    Odjednom se sve lomi preko izvršne vlasti?! Pa bila je i žuta "podmornica" deo izvršne vlast -čitaj VLAST direktno ili indirektno gotovo 12 godina ,pa ništa bitnije nije promenjeno...Ovo me podseća kada neko nešto radi naopako,pa ne zna godinama,a onda dodje neko drugi,sposobniji...e onda se ovaj seti kad vidi rezultate pa bi on opet znao bolje...Svoje ste pokazali stručnjaci...Bolje i SNS nego vi....

  • SrbIN

    4. mart 2017 | 17:58

    Sutanovac bi opet na vlast pa da sece tenkove i avione drzave srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA