Autobusima blokirali ulaz i izlaz iz Kragujevca

 
  • 1

Zaposleni u "Autosaobraćaju" traže realizaciju socijalnog programa, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža i pronalazak strateškog partnera

Zaposleni u kragujevačkom "Autosaobraćaju" jutros su sa dvadesetak autobusa blokirali izlaz iz Kragujevca ka auto-putu Beograd-Niš, kao i ulaz u grad iz tog pravca, tražeći realizaciju socijalnog programa, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža i pronalazak strateškog partnera.

Predsednik štrajkačkog odbora Žarko Banović rekao je da su tom blokadom zaposleni u "Autosabraćaju" u generalnom štrajku uz poštovanje minimuma rada od 30 odsto.

- Tražimo da nam se obrati neko iz Vlade Srbije, koja je zajedno sa lokalnom samoupravom osnivač ovog preduzeća i odavde se nećemo pomerati do ispunjenja naših zahteva - naveo je Banović.

On je dodao da su zahtevi zaposlenih obezbeđivanje sredstava za isplatu otpremnina za oko 200 radnika od ukupno 530 koji su se dobrovoljno javili da napuste preduzeće, što im je, kako je rekao, obećao ministar ekonomije Nebojša Ćirić 15. februara ove godine.

Zatražena je i overa zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža, a potom i pronalazak strateškog parntera.

Banović je naveo da su se predstavnici štrajkačkog odbora juče sastali sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem koji ih je, istakao je, podržao u zahtevima.

On je naveo i da zaposlenima zdravstvene knjižice nisu overene od 1. aprila iako je "Autosaobraćaj", odlukom vlade Srbije u grupi od 50 preduzeća u restrukturiranju čiji radnici imaju pravo na overu knjižice iako nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje.

Zaposleni u "Autosaobraćaju" poslednju zaradu dobili su za januar ove godine i to - prvi deo.

(Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neso kraljevo

    26. jun 2012 | 11:47

    dame i gospodo komentatori gde vam je objektivnost,gde vam je trun zalosti za nesretne ljude koji nisu primili platu od januara,pitam se sta bi ste svi vi uradili i sta radite kad vam poslodavac ne isplacuje zarade iako radite redovno dolazite na posao izvrsavate sve svoje obaveze. zar su vam za ovih 12 godina stvarno isprali mozak pa ste zaboravili da su danima U SVIM GRADOVIMA SRBIJE bili zatvoreni gotovo svi gradovi i putni pravci zbog izborne kradje milosevicevog rezima.znaci samo zbog politike. sada ljudi nemaju hleba,nemaju uslova za osnovno prezivljavanje,ne mogu ostvariti svoja prava da im isplate ono sto su zaradili i nemaju drugog izlaza iz toga jer ih svi lazu. vi hocete da te ljude policija hapsi i zatvara a bumbare koji se setaju u skupim odelima,voze u dzipovima i idu na more svake godine na zimovanje svake zime i ne isplacuju plate ranicima da pusti na miru i da im nista niko ne moze. kada drzava i sluzbe pohapse sve takozvane bumbare i privatne biznismene i kada im oduzme imovinu tada cu vas podrzati i biti protiv ovakvih protesta. do tada draga gospodo iz autosaobracaja imate moju podrsku i u pravu ste sto posto. a vi gospodo sto ih kritikujete sigurno nikada niste bili bez hleba nikada niste razmisljali i bili u situaciji da detetu i sebi nemate novca da kupite dorucak a kada to iskusite nikada vise necete kritikovati nikoga. i meni moja firma duguje 8 plata i razmisljam da se ubijem jer ne mogu vise da izdrzavam svoju porodicu a drzava nema sluha za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA