DETALJI SASLUŠANJA VELJE NEVOLJE: Evo šta je rekao o ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića

 
 ≫ 
  • 28

- Nemam nikakve veze sa ubistvom! Toga dana sam spavao u porodičnom stanu do 11 časova, a kasnije tog dana otišao sam na poslovni sastanak s Milošem Vezurom. Milošević je ubijen ujutru - ispričao je Belivuk na saslušanju

Veljko Belivuk (34) zvani Velja Nevolja saslušan je danas u prostorijama beogradskog Višeg tužilaštva, zbog sumnje da je počinio teško ubistvo karatiste Vlastimra Miloševića, koji je likvidiran prošle nedelje u centru Beograda. On je pred tužiocem negirao umešanost u ovaj zločin.

Sve o kumu koji je namestio ubistvo našeg reprezentativca: Bili su jako bliski, a onda mu je pucao u glavu na šinama

Milošević ubijen zbog droge: Okršaj počeo tako što je karatista odbio da mu prepusti vlast u kafani

Posle saslušanja Veljka Belivuka, oglasila se supruga ubijenog karatiste: Moj suprug nije bio kriminalac, niti narko diler

- Nakon saslušanja tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo i predložilo sudu da mu odredi pritvor - rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Mediji pišu da je Milošević bio poznat je po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokušin karate.

- Tužilaštvo traži da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti - dodala je Sekulić.

Printskrin: B92 Printskrin: B92

Belivuk, zvani Velja nevolja, uhapšen je u subotu uveče zbog sumnje da je ubio Miloševića 30. januara u ranim jutarnjim časovima.

Njegovo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, kod broja 7.

- Nemam nikakve veze sa ubistvom! Toga dana sam spavao u porodičnom stanu do 11 časova, a kasnije tog dana otišao sam na poslovni sastanak s Milošem Vezurom. Milošević je ubijen ujutru - ispričao je Belivuk na saslušanju.

On nije mogao da objasni otkud njegovi tragovi u vozilu koje je policija pronašla poluzapaljeno u Danteovoj ulici na Karaburmi.

- Rekao je da je poznavao Vlastimira, jer su obojica radila poslove obezbeđenja, ali da nisu bili u sukobu, kao i da ne zna gde je Vlastimir živeo - prenose beogradski mediji.

Kjokušinkaj reprezentativca Srbije ubica je sačekao u zgradi, pucao na njega, a onda ga "overio" na tramvajskim šinama. U garaži na Karaburmi policija je pronašla poluzapaljeni automobil i "škorpion".

Policija smatra da je u zločinu učestvovalo nekoliko osoba.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Proveravaju se informacije da je on skovao plan i slagao Belivuka da je Milošević blizak sa "škaljarskom grupom" i da je umešan u ubistvo Saleta Mutavog.

Navodno, M.M.je Velji pričao o tome kako sa ovim klanom priprema i njegovu likvidaciju.

- Lagao ga je da ima informaciju da je karatista uzeo veliki novac od Crnogorca i da je pitanje dana kada će ga ubiti. noć uoči ubistva rekao mu je: "Što ne rokneš Vlastu, Što si pi*ka, što ga se plašiš?", i već ujutru Vlastimir je bio mrtav - navode izvori beogradskih medija.

Belivuk je u septembru prošle godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbedenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba.

Foto: e-stock.us/Masanori Yoshida Foto: e-stock.us/Masanori Yoshida

Međutim, izvršenje te kazne prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije otpočelo.

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Stanković je likvidiran u oktobru prošle godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jimmy

    6. februar 2017 | 21:37

    Šta je rekao? Vaš naslov nema veze s vezom očajni ste čoveče.

  • @ KiKi

    6. februar 2017 | 21:04

    A uuu Uhapšen Vodja navijača a ide derbi Pa kako ce sad navijači partizana na stadion Ko će da ih vodi Kukuuu

  • Mcs

    6. februar 2017 | 21:02

    Sad mu dajte dve godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA