Sećate li se Dalibora koji je 25 puta oborio Ginisov rekord? Sada radi nešto još genijalnije, a ima veze sa pivom (FOTO)

 
  • 2

Rekord sam već oborio na generalnoj probi, a kula je bila visoka 1,6 metara – priča za Telegraf, Jablanović

Najpoznatiji sprski Ginisovac Dalibor Jablanović iz Paraćina nakon božićnih praznika krenuo je u lov na svoj 27. svetski rekord u neobičnim disciplinama!

DA LI JE OVO NAJGENIJALNIJI SRBIN NA SVETU: Dalibor 25 puta srušio GINISOV REKORD! (FOTO)

Praviće najvišu kulu od pivskih flaša. Rekord je sad u rukama Amerikanca i iznosi 1,5 metara. Dalibor tvrdi da je nezvanično rekord već oborio na generalnoj probi u seoskoj kafani u Stubici kada je, zabave radi, pred kafanskim gostima, naređao kulu od 1,6 metara.

- Zainteresovao sam se za discipline iz kategorije "najviša kula",a ova od pivskih flaša mi je bila najprimamljivija. Počeo sam da vežbam odmah nakon Božića jer je ređanje flaša vrlo teško. Moraju biti prazne i mogu se kombinovati različite flaše, ali potrebna je velika pažnja jer rušenje staklene kule može i te kako da povredi - priča nam Dalibor.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Dodaje da su na generalnoj probi svi gosti bili zabezeknuti i da su posle toga mnoge pivopije pokušale isto, ali bez uspeha.

- Sve sam ih opomenuo da je rekord rizičan i da može doći do povreda. Do sad, čak ni prilikom vežbanja, nisam slupao nijednu flašu jer sam vrlo pažljiv u proceni bezbednosne situacije po mene i po prisutnog svedoka.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Kada budem rekord zvanično obarao, svedoci će nositi zaštite naočare.

Naime, i ovaj rekord kao i prethodni, obara se u prisustvu posmatrača. Izjave dva svedoka zatim moram da prevedem na engleski jezik, da ih overim u sudu i da sve to, sa fotografijama iz tri ugla, posaljem Ginisovoj komisiji na verifikaciju.

Motivaciju da krene u juriš na novi rekord donelo mu je zvanično priznanje prethodnog, koje je od Ginisovog tima stiglo na Badnje veče. Taj rekord je oborio u junu prošle godine, a radi se o disciplini "najviše kašika balansiranih na telu".

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Svetski rekord iznosio je «samo» 52 kašike i pre Dalibora držao ga je takmičar iz Gruzije. Kako je «Telegraf» već pisao, Dalibor je povećao broj na 79 kašika i sad očekuje da mu na kućnu adresu stigne sertifikat.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Do sada, paraćinski Ginisovac ima zvanično priznatih 26 rekorda u 11 kategorija, što ga u Srbiji i na Balkanu čini pojedinačnim rekorderom u broju oborenih rekorda. Obaraće ih i dalje bar do broja 30, ističe.

Naredna kula koju će ređati biće od tostiranog hleba koji nakon toga mora da se degustira - izdeli prisutnima. Ipak, na kraju razgovora Dalibor nam navodi da vremena ima sve manje jer se konačno zaposlio i to u struci – kao specijalista elektrotehnike i računarstva.

(Z.R.P.)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA