Advokat Darko je ubio mladog košarkaša, a onda su ga pustili sa psihijatrije: Sada je počeo da preti i svojoj porodici!

 
 ≫ 
  • 1

Zadro je bio jako agresivan na ispitivanju u Državnom tužilaštvu i poricao je delo tvrdeći da su ga članovi porodice lažno prijavili, te da je razlog prijave to što članovi njegove porodice žele da se domognu vredne nekretnine na Novoj ulici u Zagrebu

Kontroverzni vinkovački advokat Darko Zadro, koji je 2011. u stanju psihičkog rastrojstva zbog kokaina ubio mladog košarkaša Jakšu Deniča i koji je zbog toga bio prisilno hospitalizovan, pre pola godine pušten je iz psihijatrijske bolnice u Popovači nakon procene da više ne predstavlja opasnost za okolinu.

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO SESTRE SEKIROM OSTAJE U BOLNICI: Zbrinut na psihijatrijskoj klinici zbog pokušaja suicida

Puno čuvara

Informacija o prestanku hospitalizacije otkrivena je jer je policija Zadru pre dva dana ponovno uhapsila zbog pretećeg ponašanja prema članovima svoje najbliže porodice pa je završio u Remetincu. Prijavu protiv Zadre podneli su članovi njegove porodice, koji su zatražili i zaštitu od njega, pa su smešteni u sigurnu kuću.

Sam Zadro je bio jako agresivan na ispitivanju u Državnom tužilaštvu i poricao je delo tvrdeći da su ga članovi porodice lažno prijavili te da je razlog prijave to što članovi njegove porodice žele da se domognu vredne nekretnine na Novoj ulici u Zagrebu, prenosi Jutarnji list.

Na saslušanju kod istražnog sudije zagrebačkog Županijskog suda, koja mu je odredila jednomesečni istražni zatvor, ipak se smirio pa nije bilo razloga za veći broj sudskih stražara, čije je pozivanje iz predostrožnosti predložilo tužilaštvo. Štaviše, navodno se složio sa odlaskom u Remetinec rekavši da će mu to biti prilika da dovrši doktorat iz prava.

Prema prijavi koju je protiv njega podnelo nekoliko članova njegove porodice, Zadro je 22. januara ove godine oko 16 sati došao u zgradu na području šireg gradskog centra u kojoj su živeli članovi njegove porodice, pa je počeo da im lupa na vrata tražeći da mu otvore jer želi da ih vidi. Kada su oni u strahu to odbili, počeo je da udara komšijama na vrata, pa jednom od članova porodice slao uznemirujuće SMS-ove.

Foto: Profimedia/Press Association Foto: Profimedia/Press Association

Obustava hospitalizacije

Ovaj novi postupak protiv Zadre usledio je pošto je on na slobodi proveo samo mesec dana. Naime, premda mu je prisilna hospitalizacija obustavljena već na proleće prošle godine, Zadro tada iz bolnice u Popovači nije pušten na slobodu nego je upućen na izdržavanje kazne zatvora u bjelovarski zatvor.

Nije poznato zbog kog krivičnog dela je poslat na izdržavanje zatvorske kazne.

Nakon što je pušten iz zatvora posle pola godine, sa svojom porodicom je živeo u porodičnoj kući na Novoj ulici koja je do tada bila napuštena.

STRAVIČNO: Ubijen pacijent u Klinici za psihijatrijske bolesti u Tuzli

Kako je Zadro, koji je 2011. pod jakim uticajem kokaina u kladionici ubio mladića kojeg je prvi put video zato što ga je ovaj “popreko pogledao”, nakon samo pet godina pušten na slobodu, i to nakon što je tokom lečenja 2014. godine već bežao iz Psihijatrijske bolnice Vrapče i pretio lekarima?

Zadro je nakon strašnog ubistva Deniča proglašen neuračuljivim i određeno mu je psihijatrijsko lečenje. Bio je hospitalizovan u bolnici Vrapče, no 2014. se činilo da sistem za osobu poput njega zapravo nema adekvatno rešenje.

Foto-Ilustracija: Wikipedia/Suradnik13 Foto-Ilustracija: Wikipedia/Suradnik13

Odšetao u grad

Naime, u oktobru te godine uspeo je da izađe iz svoje bolničke sobe i da odšeta u grad, što je izazvalo pravu paniku među ljudima koji su ga poznavali, i među članovima njegove porodice, ali i među članovima porodice njegove žrtve. Međutim, nakon vikenda provedenog na slobodi, sam se vratio u bolnicu rekavši na portirnici: “Evo mene nazad”.

- U jednom trenutku jako agresivno preti i jako je opasan, a u sledećem vam citira zakone i pravne norme upozoravajući vas na svoja prava. U jednom trenutku preti da će vas ubiti, a nakon toga kaže da ga treba zatvoriti zauvek jer je opasan - ispričala nam je svojevremeno jedna od osoba koja je kroz postupke imala kontakt sa Zadrom.

Nakon dvodnevnog bega Zadro je bio prebačen u Popovaču, a zakon nalaže da se nad prisilno hospitalizovanom osobom periodično provode veštačenja kako bi se videlo napreduje li lečenje, odnosno je li osoba i dalje opasna za okolinu, što je glavni kriterijum za prisilnu hospitalizaciju.

U proleće prošle godine zaključeno je da više nema potrebe za prisilnom hospitalizacijom i Zadro je pušten iz bolnice.

Njegovu fotografiju možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Počeo spektakl u Batajnici, prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    2. februar 2017 | 15:13

    Srbi i Hrvati nisu vise braca , ali sudeci po ovome srpske i hrvatske sudije su i vise od toga .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA