Hrvatski lekari tvrde da grip nije uzrok smrti dve bebe iz Splita, objašnjenje je mnoge zbunilo (VIDEO)

 
  • 1

Devojčice starosti četiri meseca koja nije davala znakove života dovezena je u nedelju pre podne u Hitnu pomoć dečje klinike u Splitu i, uprkos reanimaciji u nekoliko navrata, lekari su mogli samo da konstatuju smrt

Virus gripa nije uzrok smrti dve devojčice, stare četiri meseca, odnosno četiri godine, u Splitu, tvrde hrvatski lekari.

Najsmrtonosniji grip hara Hrvatskom: BOLZANO seje smrt, 12 ljudi preminulo, ovako jedino mogu da zaštite decu (VIDEO)

- Ni u jedne od dve osobe koje su preminule u Splitu nije dokazan virus influence u donjem respiratornom traktu. Verovatno influenca nije neposredni uzrok smrti - rekao je doktor Vladimir Draženović, virusolog iz Zagreba.

On je na konferenciji za novinare u Hrvatskom zavodu za javno zdravlje, rekao da je moguće da je uzrok smrti neki drugi virus u respiratornom sistemu, ali nije potvrđeno da je bio u kombinaciji s virusom gripa.

- Nije isključeno da dete te dobi i umre od gripa tokom sezone, iako se vrlo retko događa da mladi i zdravi, pa i deca, umiru. Nemamo podatke o tome jesu li deca imala neku drugu bolest koja bi bila prepoznata pre nego je došlo do ovog tragičnog trenutka - rečeno je novinarima.

Prema podacima tog zavoda, od gripa u Hrvatskoj oboleva oko 8.000 građana dnevno, što ne predstavlja neku specijalnu dinamiku.

Navode da je najavljen pad obolelih, osim u osnovnim školama gde je primećeno intenziviranje bolesti, preneli su hrvatski mediji.

U SPLIT DOLAZE STRUČNJACI DA OTKRIJU UZROKE EPIDEMIJE SMRTI: Ovoliko sahrana imali smo samo za vreme rata (VIDEO)

Može se, kažu doktori, dogoditi da se virus pokaže, ali i u kombinaciji s nekim drugim virusima. Međutim, tvrde, da stanje nije alarmantno, jer broj oboljelih ne odskače od sezone gripa.

Devojčice starosti četiri meseca koja nije davala znakove života dovezena je u nedelju pre podne u Hitnu pomoć dečje klinike u Splitu i, uprkos reanimaciji u nekoliko navrata, lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Istog dana u splitsku bolnicu je primljena i devojčica stara četiri godine koja takođe nije davala znake života, pa je jedino bilo moguće konstatovati smrt.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA