Mađioničar David (14) iz Valjeva koji vas je oduševio u "Talentu" ustvari je Kinez! I to nije sve! (FOTO)

 
 ≫ 
  • 3

Mađioničarki trik sa kuglicama, koji priprema za sledeću emisiju, nije izveden nigde na Balkanu, tako da David očekuje da će uspeti da zaseni žiri emisije „Ja imam talenat“

Najmlađi mađioničar koji je nedavno nastupao u emisiji „Ja imam talenat“, David Rao (14) iz Valjeva, otkriva šta je preduslov za izvođenje dobrog trika.

Filip nam je dokazao da magija postoji: Začarao je sve što je dotakao na samo pola metra od nas (VIDEO)

- Najbolji trikovi su najjednostavniji! Najbitnije je da imaš dobru priču i da gledaoce zamajavaš dok im demonstriraš svoje umeće - rekao je ovaj dečak koji  pleni harizmom, dok trikove izvodi od trećeg razreda osnovne škole i poručuje da će za sledeći krug takmičenja biti još bolji!

Pored toga što je učenik VIII razreda specijalnog matematičkog odeljenja Valjevske gimnazije, on je i uspešan karatista koji je sa raznih međunarodnih i domaćih takmičenja doneo 200 medalja, a brojne nagrade osvojio je na takmičenjima iz fizike i  programiranja.

Međutim, neobičnom hobiju sa špilom karata on pristupa kao matematičkom zadatku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Obožavam mađioničarke trikove i pravi sam kolekcionar što se tiče karata. U kući imam na stotine špilova. Sve je počelo tako što sam na internetu pronašao neke trikove. To me zainteresovalo i onda mi je to postalo svakodnevica. Nema dana da ne izvedem po nekoliko trikova - priča David, koji trikove koji mu se dopadaju izvodi tako što ih otkrije na internetu i zatim ih pregleda po 100 puta.

Kaže da tada obraća pažnja na svaki detalj, na svaku sitnicu i onda polako sklapa kockice i dođe to rešenja.

- Mađioničarki trikovi, koji publici izgledaju strašno, su zapravo bezopasni i ne nose nikakve rizike, već su samo dobro osmišljeni. To je bio slučaj i sa ekserom u kesi, trikom koji sam izveo u emisiji ’Ja imam talenat’. Ne mogu da vam ga otkrijem, ali samo da vam kažem da uopšte nije opasan trik i da je vrlo jednostavan - kaže David.

Posle učešća u emisiji „Ja imam talenat“, ovog mladog Valjevca su mnogi počeli da prepoznaju na ulici i da mu traže da im pokaže neki trik.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zaustavljaju me ljudi na ulici, u prodavnici, pekari, pitaju me da li je trik sa ekserima opasan, a neki traže i da im pokažem neki trik. Zato bez karata nigde ne idem. Pošto često idem u Beograd sa roditeljima, ponekad, dok šetamo Knez Mihailovom ulicom, zaustavljam ljude na ulici i pokazujem im razne trikove. Uglavnom svi pozitivno reaguju i iznenađeni su onim što vide, ali nijedan trik nije komplikovan kao što možda ljudima izgleda - kaže David.

Mađioničarki trik sa kuglicama, koji priprema za sledeću emisiju, nije izveden nigde na Balkanu, tako da David očekuje da će uspeti da zaseni žiri emisije „Ja imam talenat“.

Dečak neobičnog prezimena, vodi poreklo iz Kine, odakle mu je otac, dok mu je majka Valjevka i to je bio jedan od prvih kinesko-valjevskih brakova u gradu na Kolubari.

- Otac se iz Kine doselio u Valjevo i tu je upoznao moju majku. Imam mlađeg brata koji ima pet meseci, a roditelji su vlasnici šivare. Bio sam do sada dva puta u Kini i oduševljen sam tom zemljom - priča David.

Ovaj talentovani dečak planira da po završetku osnovne škole upiše Matematičku gimnaziju u Beogradu, a kaže da su pored madžioničarkih trikova, njegove dve velike ljubavi fizika i programiranje.

- Nekim profesorima sam pokazivao trikove, dok mi neki kažu da se manem toga i da se držim knjige-kaže kroz osmeh ovaj dečak.

(S.S.)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA