Kosovski Albanac: Srpska roba je odlična, neću da je bojkotujem, niti da slušam političare!

 
 ≫ 
  • 20

Kosovska opozicija poslednjih dana pojačala je pozive na bojkot srpske robe u prodavnicama, međutim tamošnji rafovi i dalje su puni domaćih proizvoda

Srbija u 2016. godini imala na tržištu Kosova proizvode u ukupnoj vrednosti od 389 miliona evra, što je skoro duplo više nego pre osam godina. Običan narod politika ne interesuje kad kupuje srpske životne namirnice.

Priština traži bojkot srpskih proizvoda, opozicija zahteva uvođenje sankcija

- Taj poziv na bojkot traje već godinama, a poslednjih dana pojačan je zbog svih tenzija između Beograda i Prištine. Mediji i anketari presreću ljude po ulicama i pitaju - da li i zašto kupujemo srpske proizvode? Ipak, nisam primetio da neko namerno zaobilazi srpsku robu. Lično, najviše kupujem srpske sokove, ali i brašno i ostale prehrambene proizvode - objašnjava za "Blic" Albanac koji živi u Prištini i dodaje da ne veruje da bojkot može da zaživi jer je roba dobra.

Rafovi kosovskih marketa već godinama su puni srpskih mlečnih proizvoda, grickalica, slatkiša, napitaka, kuvanih jela u konzervama...

Ekonomista Ljubomir Madžar okarakterisao je poziv na bojkot srpskih namirnica na Kosovu "ordinarnom glupošću".

- Kada bi to ostvarili kosovski Albanci bi sami sebi pucali u koleno. Mnogo veću štetu naneli bi sebi nego Srbiji. Kosovo je mala, zatvorena celina koja nema razvijene trgovinske veze niti izlazak na more, zbog čega su mu srpski proizvođači najznačajniji trgovinski partneri - ističe Madžar.

Kako kaže, niko razuman na Kosovu neće okrenuti leđa srpskoj robi.

U pokušaju da objasni svoj iracionalni pokušaj bojkota robe, opozicija u Prištini traži da se kosovski proizvodi nađu na tržištu u unutrašnjosti Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa nbg

    27. januar 2017 | 05:43

    Koji njihovi proizvodi,kalimero-kapica?

  • Lazar1

    27. januar 2017 | 10:27

    Koji to proizvodi sa Kosova da udju u centralnu Srbiju???Kanabis,hasis,heroin...

  • Ajkula

    27. januar 2017 | 02:14

    A kako stvari stoje sa Krvatima ? U Osijek sam pre neki dan usao u market naravno u prolazu, nijedan Srpski artikal nisam nasao,a ovde nasi rafovi puni njihovih proizvoda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA