BRUTALNO: Mašinovođa pesnicama ubijen u šinobusu! (FOTO)

 
  • 0

Miroslav Vasković (54) iz iz leskovačkog sela Lipovica podlegao povredama koje je zadobio u tuči sa 11 godina mlađim kolegom iz Žitorađe

Mašinovođa Železnica Srbije Miroslav Vasković (54) iz leskovačkog sela Lipovica, ubijen je u šinobusu koji je saobraćao na relaciji Niš - Prokuplje.

Vaskovića, koji se sa posla u Nišu vraćao kući, pesnicama je ubio njegov kolega S. Đ. (43) iz Žitoradje, takođe zaposlen na železnici.

Istražni organi još nisu saopštili motive ove tragedije, ali prema nezvaničnim informacijama, kobnom sukobu su prethodile neslane šale, koje su se izrodile u fatalnu tuču.

Niška policija je saopštila da su se Miroslav i S. Đ. u šinobusu posvađali i potukli, a prema navodima policije, S. Đ. je Miroslava udario dva puta u glavu zbog čega je on pao i od zadobijenih povreda umro.

Saopštenjem se oglasio i Viši sud u Nišu, navodeći da je telo preminulog prebačeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije, posle koje će se znati zbog čega je Miroslav stradao.

Nakon tragedije šinobus je zaustavljen u Doljevcu, jer su mašinovođa i kondukter o ubistvu obavestili policiju i hitnu pomoć, a osumnjičeni S. Đ. odmah je priveden na policijsko saslušanje i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Slobodan Vasković, otac nastradalog čoveka, tvrdi da njegov sin nije ni od čega bolovao, te da ne veruje da je slučajno stradao u tuči.

- Miroslav je bio sila, mogao je da bez po muke podigne tri džaka cementa, i bio je dobra duša, sve bi drugome dao. Ni sa kim se nije zamerao, pa ni sa tim za kog sad čujem da ga je ubio. Miroslav se svakog dana šinobusom vraćao sa posla do Doljevca a odatle autobusom do Lipovice. Bio je vredan, i tog dana sam ga čekao da se zajedno prihvatimo poljskih poslova. Bio sam u voćnjaku kad vidim njegovu ženu kako vrišti po dvorištu i kaže da je Miroslav ubijen. Ni ja ne znam šta se desilo, od nekih ljudi koji su sa njima bili u vozu čujem da su se bezveze pokoškali. Šalili su se, pa su počeli da se psuju, a onda su se dohvatili i eto tako moj sin izgubi glavu ni kriv ni dužan – priča očajni otac.

Slobodan kaže da i putnici u vozu isprva nisu poverovali da je Miroslav poginuo.

- Kolege moga sina, koje su takođe bile u šinobusu, kažu da je on pao na sedište i da je bio krvav. Međutim, oni su pomislili da se samo onesvestio. Tek kada su videli da ne reaguje ni na polivanje vodom shvatili su da je umro. Nisu mogli da poveruju da je mogao da umre od udaraca pesnicama – objašnjava Vasković.

(V. A.)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA