Nacisti pomogli u masakru u Minhenu 1972?

 
  • 0

Sedam nedelja pre napada dortmundska policija dostavila je bezbednosnoj službi podatak da se jedan čovek "arapskog izgleda" tajno sastao s nemačkim neonacistom Vilijem Polom, piše "Špigl"

Nemački neonacisti su, izgleda, pomogli palestinskim teroristima da na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine upadnu u apartman izraelskih sportista i pobiju njih 11!

Ukupan krvavi bilans bio je 17 mrtvih - pošto je, osim sportista, stradao i jedan nemački policajac, kao i pet terorista.

Nemački politički nedeljnik "Špigl" je u današnjem broju objavio da je sedam nedelja pre napada dortmundska policija dostavila bezbednosnoj službi podatak da se jedan čovek "arapskog izgleda" tajno sastao s nemačkim neonacistom Vilijemom Polom.

"Isplivavalo" je ime Sad Vali - što je bilo tajno ime palestinskog terosiste Abu Dauda, koga smatraju čovekom koji je u minhenskom masakru vukao konce -  navodi list, pozivajući se na dokumente tajne službe.

Neonacista Vilijem Pol, koji danas pod drugim imenom piše krimi-priče, pomogao je više puta Daudu i radio kao šofer, a danas je skoro siguran da je tada nesvesno bio umešan u pripremu atentata.

- Ja sam Abu Dauda vozio širom Nemačke, gde se on u različitim gradovima susretao s Palestincima - potvrdio je Pol ovom magazinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

 

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA