Obustavljena istraga povodom smrti žene koja je preminula posle porođaja: Lekari nisu krivi!

 
  • 5

Tužilaštvu je dostavljen izveštaj Sudsko medicinskog odbora u Beogradu, u kome se navodi da nije bilo propusta lekara

Tužilaštvo u Vladičinom Hanu obustavilo je istragu povodom smrti Olivere Ljubisavljević (28), koja je preminula u niškom Kliničkom centru nakon što je u Surdulici rodila zdravog dečaka.

OLIVERA JE RODILA ZDRAVOG DEČAKA, A ONDA NASMRT ISKRVARILA: Ova TRAGEDIJA je rastužila ceo jug Srbije!

Naime, Tužilaštvu je dostavljen izveštaj Sudsko medicinskog odbora u Beogradu, u kome se navodi da nije bilo propusta lekara.

- Mi smo istragu sproveli i obustavili, jer se pokazalo da nije bilo propusta lekara. Članovi porodice sada mogu podneti privatnu tužbu – objašnjava tužilac Dragan Nikolić.

Nikolić kaže da su izveštaji predati Bobanu Ljubisavljeviću, suprugu pokojne Olivere i njegovom advokatu.

Suprug pokojne Olivere, Boban Ljubisavljević, razočaran je izveštajem i ocenjuje da u njemu ima puno propusta.

- Sumnjam u ispravnost veštačenja. U jednom delu izveštaja piše da je iz Surdulice sanitet sa mojom suprugom krenuo za Niš u 10 časova, u drugom u 10.05 časova, a da su u 10 i 12 rađene analize krvi čije su vrednosti bile u granicama normale - pita se Boban Ljubisavljević.

Foto: okradio.rs/S.Tasić Foto: okradio.rs/S.Tasić

On dalje nabraja kako je Olivera primljena u GAK Niš u 11.30, a piše u 12.30.

- Ograđujem se od bilo kakvih optužbu, ali sumnjam u rad sudsko - medicinskog odbora. Oni nisu ni pročitali papire, samo su formalno odradili neke stvari. Posebno me boli to što je navedeno da su lekari u Surdulici izvršili detaljan pregled porodilje 21. marta 2016. i da je konstantovano da je sve bilo u redu, a Olivera je sahranjena dvadeset i više dana ranije  - rekao je Ljubisavljević.

Olivera Ljubisavljević je 26. februara ove godine u Surdulici rodila zdravog dečaka, a zatim posle komplikacija istog jutra transportovana u Klinički centar u Nišu gde je preminula.

Kao uzrok smrti u izveštaju se navodi da je do smrti Olivere Ljubisavljević došlo prirodnim putem, tokom iskrvavljenja, a uzrok tome je izvrtanje izvrtanje materice.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CM

    28. decembar 2016 | 11:41

    Vrana vrani oči ne vadi. Na zalost i vestaci su skloni korumpiranju.

  • The Spatula

    28. decembar 2016 | 11:22

    I kad covek uzme pravdu u svoje ruke, odgovara k'o za "coveka". Ljudski je gresiti, i nema onog ko nekad nije pofresio, ali ljudski je prihvatiti gresku. Jedno je kad nekog namerno ubijete, drugo je iz neznanja, trece slucajno.

  • EvoneznambogUmi...

    28. decembar 2016 | 17:05

    Kad dozvoljavate ovakve krajnje ishode, nemojte da se cudite kad obican narod krene da uzima pravdu u svoje ruke po principu - oko za oko, zub za zub! Sami ste krivi! Sramota koliko ste korumpirani! Kako spavate nocu znajuci da niste marili za mladu zenu i to sto tek rodjenom detetu oduzimate majku pustajuci je da umre, zbog neznanja i nemarnosti? Jel ste srecni sto ste krivi na slobodi???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA