Džihadisti priznali da su krivi za još jedan napad: Naši vojnici su ubili mitraljezima i bombama 10 OTPADNIKA (VIDEO)

 
  • 0

Jordanski odbor za turizam opisao je tvrđavu u Karaku, koja datira iz 12. veka i koja je izdržala mnoge opsade, kao "lavirint kamenih svodova i beskonačnih prolaza"

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za napade u kojima je u nedelju na jugu Jordana 10 ljudi poginulo, dok je najmanje 34 povređeno.

>>> 2017. ĆE BITI GODINA MASAKRA: Džihadisti slave na društvenim mrežama zbog Berlina, napadaće hrišćane gde god mogu!

Kako prenosi AP, Islamska država je objavila da je odgovorna na sajtu "Šumuk al-Islam".

Oni su naveli da su četiri vojnika kalifata sa mitraljezima i ručnim bombama ubili 10 "otpadnika". U saopštenju na sajtu je objavljeno i da je tome prethodio žestok sukob sa jordanskim snagama.

AP navodi da su zvaničnici Jordana odbili da identifikuju napadače.

Podsetimo, u ponedeljak su jordanske bezbednosne snage saopštile da su ubijena četvorica napadača na jugu države, nakon što su oni u Karaku ubili 10 osoba, dok je najmanje 27 povređeno.

U tom gradu, 120 kilometara od Amana, turističkoj destinaciji poznatoj po jednoj od najvećih tvrđava iz perioda krstaških ratova u regionu, ubijeno je sedam policajaca, dva civila i jedna kanadska državljanka.

Prvi napad se desio kada je policijska partola došla da proveri požar koji je izbio u jednoj kući u Karaku, kada su muškarci koji su se nalazili u kući pucali na policajce i jednog ranili, a zatim su pobegli automobilom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, drugi napad se desio kada su naoružani napadači napali drugu patrolu policije bez povoda, dok su istovremeno napadači koji su se sakrili u tvrđavi otvorili su vatru na policijsku stanicu i tom prilikom ranili nekoliko policajaca i prolaznika, navodi AFP pozivajući se na jordansku novinsku agenciju Petra.

Jordanski odbor za turizam opisao je tvrđavu u Karaku, koja datira iz 12. veka i koja je izdržala mnoge opsade, kao "lavirint kamenih svodova i beskonačnih prolaza".

Jordan je glavni član koalicije okupljene oko SAD u borbi protiv takozvane Islamske države u susednoj Siriji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA