VOJSKA NAM SE MUČI: Pančevačko strelište vrhunsko, ali zbog OVOG problema, na vežbe gađanja putuju 30 kilometara!

 
 ≫ 
  • 7

Posle kratkog perioda korišćenja stavljeno je van funkcije

Vojska Srbije izdvojila je više od 350.000 evra za izgradnju strelišta u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu u kojoj je smeštena Specijalna brigada.

SRBIJA POSTAJE VOJNA SILA KOJA ĆE DA GRMI: U našu zemlju iz Rusije stiže VRHUNSKO naoružanje

Pripadnici ove elitne jedinice i dalje putuju gotovo 30 kilometara na vežbe gađanja, jer je njihovo strelište kao nebezbedno zatvoreno još početkom 2015 .godine.

Predstavnici Ministarstva odbrane potvrdili su da pančevačko strelište trenutno nije u funkciji "zbog balističko-sigurnosne preocene koju obavljaju stručnjaci iz Vojno-tehničkog instituta".

Ovaj proces još nije završen, a budući da su na svega pedesetak metara od strelišta kuće, pitanje je da li ovaj problem uopšte može biti prevaziđen.

"IMA KO DA NAS BRANI OD TERORISTA": Vučić u poseti ELITNIM SRPSKIM SPECIJALCIMA! (FOTO) (VIDEO)

I pored investicije od 350.000 evra vojni specijalci i dalje vežbaju na poligonima "Peskovi", u Belom Potoku ili na strelištu "Orašac" kraj Vršca, a troškove putovanja plaća Vojska Srbije.

Pomenuto strelište u kasarni "Rastko Nemanjić" izgradilo je preduzeće "Morava In" iz Kruševca. Ovi radovi su završeni poslednjeg dana 2013. godine.

Odobrenje za upotrebu dobijeno je mesec i po dana ranije, kažu predstavnici Ministarstva odbrane.

Posle kratkog perioda korišćenja stavljeno je van funkcije.

Prema podacima Ministarstva odbrane u septembru 2014. godine obavljeni su dodatni radovi na modernizaciji strelišta koje je takođe izvela "Morava In", a vrednost ovog posla bila je 595.000 dinara.

Po svemu sudeći ni ta dorada nije doprinela bezbednosti i funkcionalnosti poligona za gađanje u pančevačkoj kasarni, jer je strelište ubrzo nakon toga zatvoreno.

(Telegraf.rs/Politika)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA