Dragan Petrović je fotograf iz Jagodine i oduvao je konkurenciju na prestižnom takmičenju

 
  • 1

Nagrada vas motiviše da budete što bolji, da vidite da možete da se takmičite na globalnom nivou sa kolegama, da se bolje pozicionirate i na nekom drugom tržištu

Jedan je od naših najpoznatijih fotografa sa ovih prostora je Dragan Petrović iz Jagodine, koji dugi niz godina živi i radi u Beogradu. On je na WEP World Elite Photographer konkursu, dobio prestižnu nagradu u velikoj i jakoj konkurenciji svetski poznatih imena.

NEVEROVATNE FOTOGRAFIJE BEOGRADA pokazuju kako je prestonica izgledala pre 100 godina (FOTO)

-  Radi se o prestižnom takmičenju fotografa širom sveta i to onih koji promovišu fotografe čiji radovi imaju umetničku, tehničku i emotivnu težinu. Bio sam učesnik Worksopa koji je vezan za wedding fotografiju, gde je Cristiano Ostinelli podelio svoja iskustva. Između ostalog i jedan od nagrađenih je i on. Veoma sam srećan zbog toga - kaže Petrović.

Ovo je prva nagrada koju je Dragan Petrović dobio i prvo veliko priznanje za rad.

Pobednička fotografija je inače, fotografija iz arhive poslata iz čiste znatiželje.

Napokon otkrivena tajna najpoznatije fotografije na svetu (FOTO)

- Najviše volim da fotografišem ljude, da kroz kompoziciju probam da uhvatim neke posebne momente, koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Nagrada vas motiviše da budete što bolji, da vidite da možete da se takmičite na globalnom nivou sa kolegama, da se bolje pozicionirate i na nekom drugom tržištu. To je veoma važno u našem radu. Digitalno doba pruža mogućnost svakom da se bavi fotografijom, mislim da se u današnje vreme mnogo vise fotografiše nego ranije. Naravno treba imati u vidu da je umetnost je u oku posmatrača - dodao je on.

U Jagodinu dolazi kad god ima slobodnog vremena, a kaže da bi voleo da je to češće s obzirom da mu se porodica nalazi u ovom gradu.

- Fotografijom sam počeo da se bavim kao student i to je bila dodatna delatnost, čisto da se preživi. Danas od ovog posla živi ne samo moja porodica već i Foto Video Studio gde radi dosta ljudi. Napravili smo ozbiljnu firmu koja je konkurentna na bilo kom tržištu. Najbitnija stvar za mlade fotografe je prelazak bavljenja fotografijom iz hobija u ono od čega treba da zarađujete za život, ako se neko odluči da mu to bude profesija onda mora da prati tržište, da radi na sebi, da se usavršava. Usavršavanje i rad na sebi nikad ne prestaje. To je veoma važno da mladi fotografi znaju - ispričao je Dragan.

- Cilj je da iz svakog budućeg posla probate da napravite jednu fotografiju koja može da bude na konkursu. To je u stvari borba sa samim sobom, da uvek budete sigurni da ste dobro uradili posao - kaže Dragan.

(Telegraf.rs/infocentrala)

Video: Potpukovnik Džefri Masmen, direktor državnog partnerskog programa Nacionalne garde Ohaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA