Zatvoreno 100 pumpi u Srbiji!

 
  • 9

Kontrola se nastavlja, a na meti su svi obveznici koji se bave pružanjem usluga

Od 230 kontrolisanih benzinskih pumpi Poreska uprava je od početka godine zatvorila njih 100 zbog nepravilnosti u radu.

VOZAČI, PAZITE SE: Večeras počinje velika akcija policije, evo o čemu je reč!

- Nepravilnosti koje su poreski inspektori našli na licu mesta uglavnom su neizdavanje fiskalnih isečaka, angažovanje radne snage na crno, dvostruka evidencija, neispravnost fiskalnih kasa - rekao je Nenad Krtolica iz Poreske uprave.

On napominje da se ne kontroliše samo roba u smislu nafte i naftnih derivata, nego sva roba koja se nalazi na pumpi i koju mora da prati odgovarajuća dokumentacija.

Prema njegovim rečima, kada se utvrde nepravilnosti u poslovanju poreskog obveznika, objekat se privremeno zatvara na sedam dana.

- Odmah nakon toga se na objektu nalazi vidljivo istaknut plakat na kojem je naveden razlog zatvoranja i do kada će to trajati. To znači da kada građani dođu do objekta i vide da ne radi mogu da saznaju i koji je razlog zatvaranja - rekao je Krtolica za RTS.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je objasnio, postupajući inspektor koji utvrdi nepravilnost i zatvori objekat stavlja službeni pečat i u obavezi je da u narednih sedam dana najmanje jednom obiđe objekat.

Navodeći da se Poreska uprava ozbiljno bori protiv sive ekonomije, on navodi da je jedan od načina te borbe i kontrola bezinskih pumpi, što ranije nije bila praksa.

- Kontrola se nastavlja u kontinuitetu, biće obuhvaćeni svi poreski obveznici koji se bave pružanjem usluga. Neće se kontrolisati samo benzinske pumpe nego i objekti koji se bave pružanjem usluga - rekao je Krtolica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexter

    29. novembar 2016 | 12:38

    A zamislite kad bi se kontrolisao rad svakog direktora u Srbiji ??? Svakog politicara u Srbiji ??? Ako od 230 PUMPI se zatvori 100, koliko bi ovih gore navedenih bilo maknuto ?

  • Radoslav

    29. novembar 2016 | 12:58

    Nama i nisu potrebne toliko benzinske pumpe U vecini pumpi sipa se voda napravi se spricer od goriva pa se cudimo zasto nam auto trosi previse.

  • Putin R.S

    29. novembar 2016 | 12:57

    Bravo. Tako i treba. Neko radi na crno i pored normalnog posla koji ima, a drugi zbog njih ne mogu da nadju posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA