U akciji sakupljeno 128.217 kubnih metara otpada

 
  • 1

Čišćenjem u okviru akcije "Veliko spremanje Srbije" u jednom danu ostvarena je ušteda više od 141 milion dinara. Za najuspešniju opštinu u ovoj akciji proglašen Bogatić

U "Velikom spremanju Srbije" prikupljeno je 128.217 kubnih metara otpada, a procenjuje se da je čišćenjem u jednom danu ostvarena ušteda više od 141 milion dinara, izjavio je danas direktor akcije "Očistimo Srbiju" Miloš Panjković.

On je rekao da je za najuspešniju opštinu u Velikom spremanju Srbije proglašen Bogatić, gde je u akciji 9. juna učestvovalo 40 odsto stanovništva. 

U akciji "Veliko spremanje Srbije" ukupno je učestvovalo 301.345 volontera, odnosno 4,23 odsto stanovništva na 4.713 lokacija u svim opštinama u Srbiji.

U statistiku nije ušao broj građana koji se nisu registrovali za akciju, kao ni lokacije koje su samoinicijativno čistili, pa se procenjuje da je konačan broj učesnika veći.

Takođe, učestvovalo je 267 komunalnih preduzeća, 475 javnih preduzeća, 868 privrednih društava i 1.392 škole.

Akcija je u subotu, 9. juna, počela u devet sati u 169 opština širom Srbije, a prioritetne lokacije za čišćenje odredili su građani njihovim prijavljivanjem na portalu www.ocistimosrbiju.rs.

Čišćene su obale reka, školska dvorišta, parkovi, izletišta i druge javne površine, a akcija je održana treći put na teritoriji cele Srbije povodom Svetskog dana zaštite životne sredine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Bolna pesma za Dušana: Sestra ubijeng dečaka recitovala poemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    14. jun 2012 | 09:20

    Pa, da li ste vi normalni. Ucestvovalo 40 odsto stanovnistva. Cista glupost i laz. Pa to je 12 000 ljudi! A videli su svi koliko je bilo i sta su cistili i kako su ocistili. Da se ne spominje bruka sto svim osnovcima nisu obezbedjeni napici, nego samo nekima, kao i sto su majice (zute) deljene najpre - zna se kome! Vecu odvalu niste objavili dosad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA