Heljdine kore sadrže 80% pšeničnog brašna 5% heljdinog i 15% nekih ljuspica. E sad ako je to nekome zdravo onda OK. A pri tom, rok trajanja im je duži zbog aditiva koji stavljaju u smesu.
Ljudi moji nesto nisam voleo gibanicu ,ali sada posle 35 g braka kada je guzva moja zena mogao bih je jesti svaki dan,valjda se i ona usavrsila u prravljenju gibanice,a snaja pravi od heljde.
Pitanje je koliko je prisutna heljda u korama,prave se kore sa 70% psenicnog i 30 % heljdinog brasna,sto je slozicete se samnom opet na stetu gradjana...
Pa ne može drugačije jer heljda ima malo glutena pa bi se raspadala. 30% je takođe dobro, zdravije nego samo belo brašno. Kore u Nemačkoj skoro da ne postoje to je tačno, imaju Turci ali su nikakve, kao papir.
Dejan
Heljdine kore sadrže 80% pšeničnog brašna 5% heljdinog i 15% nekih ljuspica. E sad ako je to nekome zdravo onda OK. A pri tom, rok trajanja im je duži zbog aditiva koji stavljaju u smesu.
Podelite komentar
Ivan
Ljudi moji nesto nisam voleo gibanicu ,ali sada posle 35 g braka kada je guzva moja zena mogao bih je jesti svaki dan,valjda se i ona usavrsila u prravljenju gibanice,a snaja pravi od heljde.
Podelite komentar
Aca
Pitanje je koliko je prisutna heljda u korama,prave se kore sa 70% psenicnog i 30 % heljdinog brasna,sto je slozicete se samnom opet na stetu gradjana...
Podelite komentar
sm
@Aca
Pa ne može drugačije jer heljda ima malo glutena pa bi se raspadala. 30% je takođe dobro, zdravije nego samo belo brašno. Kore u Nemačkoj skoro da ne postoje to je tačno, imaju Turci ali su nikakve, kao papir.
Podelite komentar
Јасмина
Само праве домаће коре,дају укус питама и гибаницама...
Podelite komentar