SREĆNO: Srpski vojnici otišli u Liban, među njima i devet devojaka! (FOTO)

 
  • 12

Na ovom zahjtevnom zadatku pripadnika pešadijske čete i pripadnici Elementa nacionalne podrške provešće šest meseci

Vojnici Kopnene Vojske Srbije učestvovaće u multinаcionаlnoj operаciji UNIFIL u Libаnu pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija.

Srpski vojnici heroji otišli u misiju u LIBAN! (FOTO)

Pripadnici pešаdijske čete Prve brigаde Kopnene vojske Srbije ispraćeni su danas iz novosadske kasarne "Jugovićevo", gde je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković rekao da je ovo druga jedinica iz ovog sastava koja odlazi na zadatak u Liban.

Inače, u Liban je otišlo 130 pripadnika pešadijske čete i 12 pripadnika Elementa nacionalne podrške u Mirovnu operaciju, u kojoj je i devet devojaka. 

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

- Vi ne idete na ni malo lak zadatak. Idete na jedan složen, zahtevan i odgovoran zadatak koji možete izvršiti u potpunosti i na najbolji mogući način. Sa vama su provedene sve pripreme i uspešno ste završili obuku za Misiju, i za sve ono što vas u njoj čeka. Potvrda moje ocene o tome biće za najmanje šest meseci, kada se svi zdravi, ovako kako vas danas i upućujemo, vratite ovde na isto mesto, svojim roditeljima, suprugama, deci - rekao je general Diković i svečano je predao zastavu Republike Srbije koja će biti uz jedinicu tokom njenog boravka u Libanu komandiru pešadijske čete kapetanu Vladimiru Božoviću.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Ispraćaju su prisustvovali komandant brigade brigadnog generala Željka Petrovića, episkop Šumadijski i vojni gospodin Jovan, predstavnici Pokrajine, grada Novog Sada i Zrenjanina, načelnici Upravnih okruga, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojni građani, rodbina i prijatelji pripadnika pešadijske čete.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PREDATOR

    19. novembar 2016 | 00:47

    Za koga li se bore za ROKFELERE

  • NemanjaVac8

    19. novembar 2016 | 09:15

    Srpski vojnik treba da služi samo i samo Srbiji i samo na tlu Srbije, bilo da je reč o mirovnim, humanitarnim ili ratnim aktivnostima. Ako se nekoj državi već želi pomoći onda neka to rade humanitarni radnici, a ne vojnici. Političari su totalni idioti koji ne žele ni da čuju glas naroda. Nebitno je ko za koga glasa, ali 99.9% naroda je protiv slanja srpske vojske u bilo kakve akcije van teritorije Srbije. Možda nekome deluje bezazlen ovaj izlet u Liban ali ako se takvim debilizmima ne stane na put uskoro ćemo imati ogromnih problema i nikakve koristi.

  • Pk

    18. novembar 2016 | 23:42

    Al ce se rokaju!!!hahahahahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA