RUSIJA NIJE SUPERSILA, ONA JE SUPER PROBLEM: Litvanija u strahu da bi Putin mogao da testira NATO

 
  • 24

Moskva tvrdi da ne predstavlja pretnju navodeći da je NATO odgovoran za povećanje regionalnih tenzija širenjem na Istok i slanjem vojne opreme ka ruskim granicama

Litvanija je upozorila da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da testira NATO u nedeljama pre nego što Donald Tramp i zvanično postane predsednik SAD.

PUTIN PRAVI NOVI ISTOČNI BLOK NA BALKANU: Da li je Srbija na redu posle Moldavije i Bugarske?

Ministar spoljnih poslova Litvanije Linas Linkevičijus rekao da "veoma strahuje" za Baltik, kao i za sirijski grad Alepo.

- Rusija nije supersila, ona je super problem - rekao je on za BBC.

Moskva tvrdi da ne predstavlja pretnju navodeći da je NATO odgovoran za povećanje regionalnih tenzija širenjem na Istok i slanjem vojne opreme ka ruskim granicama.

Linkevičijus kaže da postoji riziki da bi Putin mogao da iskoristi period do Trampove inauguracije 20. januara kao priliku za testiranje vojne gotovosti i diplomatske odlučnosti Alijanse.

Evo o čemu su razgovarali Tramp i Putin

- Plašim se tog perioda, ne samo zbog regiona, već se nadam i da Alepo do tada neće biti sravnjen sa zemljom do tada - rekao je litvanski ministar.

Kako navodi britanski radio, nigde se problematična tranzicija Donalda Trampa ne prati pažljivije nego u baltičkim zemljama.

Litvanija, nekada deo Sovjetskog Saveza, a danas članica NATO i Evropske unije, graniči se sa Rusijom i ruskom enklavom Kalinjingradom na Baltičkom moru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    18. novembar 2016 | 11:28

    Кривац увек зна да је крив и плаши се кад види полицајца!Да ли је полицајац крив што га се плаше кривци?Наравно не.Значи да Литванија зна да ради нешто против Русије и зато е плаши!Ако Литванија доводи НАТО снаге на руску границу и мисли да ће Русија спавати ,мало се вара.А ако мисли да ће је НАТО спасити нека погледа мапу Света и нека види како је у земљама које је НАТО спашавао.Литванија зна шта греши према Рисији и зато се плаши!

  • TRN

    18. novembar 2016 | 14:16

    Nikad u istoriji Rusi nisu nikog okupirali. Uvek su se branili od Mongola, Turaka, Napoleona i Hitlera.

  • xxx

    18. novembar 2016 | 11:38

    Rece jadna Litvanija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA