Milena Dravić dobitnica nagrade Dobričin prsten

 
  • 3

Sedmočlani žiri je odluku o dodeli glumačke nagrade doneo večeras, tajnim glasanjem i to većinom glasova

Nagrada Dobričin prsten za 2016. godinu pripala je istaknutoj dramskoj umetnici Mileni Dravić, koja je time postala 30. laureat ovog najvišeg glumačkog priznanja u Srbiji, saopštilo je danas Udruženje dramskih umetnika Srbije.

ZA POŠTOVANJE: Srpski reditelji na poštanskim markama! (FOTO)

Sedmočlani žiri je odluku o dodeli glumačke bijenalne nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo - Dobričin prsten doneo tajnim glasanjem i to većinom glasova.

O terminu i mestu održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena velikog Dobrice Milutinovića dobitnici Mileni Dravić javnost će biti naknadno obaveštena, navodi Udruženje dramskih umetnika Srbije u saopštenju koje je potpisao predsednik udruženja Vojislav Brajović.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 11 istaknutih glumica i glumaca, a osim dobitnice Milene Dravić, nominovani su i Livia Banka, Vlastimir Velisavljević, Radmila Živković, Mirjana Karanović, Marko Nikolić, Gorica Popović, Miodrag Radovanović Mrgud, Tihomir Stanić, Saša Torlaković i Dara Džokić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Žiri su činili glumci Jasna Ðuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, koji je i predsednik žirija i Vojislav Brajović, kao i dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin.

Podršku dodeli nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA