Film "Ono malo časti" sutra premijerno na RTS

 
 ≫ 
  • 0

U filmu igraju Ljiljana Blagojević, Miodrag Krstović, Toma Kuruzović, Nikola Rakočević, Sonja Kolačarić i Vladislav Mihailović

Film "Ono malo časti“, reditelja Filipa Čolovića, a po motivima pozorišnog komada Bratislava Petkovića "Legija časti", biće sutra premijerno prikazan na drugom programu RTS u 21 sat.

Foto: promo Foto: promo

TV MISTERIJA: Ko otkrije ime ubice, platiće NAJVEĆU KAZNU u istoriji Srbije! (VIDEO)

Radnja filma prikazuje novinarku rubrike "Aktuelnosti“ koja pravi intervju sa Tanaskom Rakićem, sinom srpskog borca iz Prvog svetskog rata i bivšim udbašem, koji u penziji, na ivici egzistencije, živi u nekom starom građevinskom kontejneru.

Foto: Promo Foto: Promo

Tanasko uporno insistira na priči iz 1955. godine, kada u posetu Jugoslaviji stiže Nikita Hruščov, a u isto vreme, paralelno sa tim događajem, oživljava susret Milunke Savić, narednika srpske vojske i kapetana Blagoja Petrovića, koji se odigrava u jednoj beogradskoj kafani na lošem glasu.

Foto: Promo Foto: Promo

Kroz evociranje uspomena iz Velikog rata, bitaka i ranjavanja kroz koja su prolazili, Milunka, Blagoje i Tanasko, uz preplitanje scena od 1914. do današnjih dana, ispovedaju priču o vremenima u kojima se, na sličan način, događaju istovetni zaboravi i nepravde onima koji su svoje živote časno polagali na oltar otadžbine.

Foto: Promo Foto: Promo

Delo "Gozba", napisano pre 15 godina, imaće premijeru u Zvezdara teatru (VIDEO)

U filmu igraju Ljiljana Blagojević, Miodrag Krstović, Toma Kuruzović, Nikola Rakočević, Sonja Kolačarić i Vladislav Mihailović.

Foto: Promo Foto: Promo

Scenografi su Dragoslav Ivković i Aleksandar Cvijanović, kostimograf Aleksandra Aleksandrić, kompozitor Srđan Marković, montažer je Ivan Vasić, a direktor fotografije Periša Đinđić. Scenario i režija: Filip Čolović.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA