LEČILI SU MALU DIJANU I ZAVRŠILI NA ROBIJI: Tri godine zatvora za lekare

 
 ≫ 
  • 6

Kazne su izrečene Darku Civkarovskom i Slaviši Kanačkom, optuženima za nesavesno lečenje zbog čega je januara 2011. godine u bolnici preminula petogodišnja Dijana Marinković iz sela Ćukovac

Dvojici lekara Zdravstvenog centra Vranje dr Darku Civkarovskom i dr Slaviši Kanačkom, optuženima za nesavesno lečenje zbog čega je januara 2011. godine u bolnici preminula petogodišnja Dijana Marinković iz sela Ćukovac, u Osnovnom sudu u Vranju izrečene su kazne zatvora od po tri godine.

SKANDALOZNA TUČA GINEKOLOGA U BOLNICI U ĆUPRIJI: Jedva uspeli da razdvoje lekare, doktor kolegi slomio nos!

Osim zatvorske kazne njima je zabranjeno bavljenje lekarskim pozivom po pet godina ne računajući vreme provedeno u zatvoru.

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela - teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći. Ovo je prvostepena presuda, tako da osuđeni, njihovi branioci kao i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Nišu.

Foto-ilustracija: Uglješa Rašević Foto-ilustracija: Uglješa Rašević

Podsetimo, devojčica je umrla na dečijem odeljenju Opšte bolnice u Vranju 8. januara 2011. godine nakon gušenja, usled potpunog zatvaranja disajnih puteva na početnom delu grkljana. Mediji su tada preneli da je posle prijema u Službi hitne medicinske pomoći devojčica bez pregleda prebačena na dečije odeljenje u bolnicu, a da su roditelji morali da razvaljuju bolnička vrata jer im se ćerka gušila.

U zbrinjavanju petogodišnje Dijane učestvovalo je petoro lekara specijalista, a o smrti je roditelje u 04:45 časova obavestio Kanački.

Foto: novosti.rs Foto: novosti.rs

Prema nalazima i mišljenjima sudsko-medicinskog odbora veštaka iz Niša i Beograda, dvojica optuženih lekara su nesavesno lečili devojčicu, jer nisu prepoznali neposrednu životnu ugroženost deteta.

Foto - Ilustracija: Profimedia Foto - Ilustracija: Profimedia

Veštaci su takođe, kako pišu mediji, naveli da lekari nisu obavili preglede iz domena svojih specijalnosti, da nisu organizovali hitan transport u operacionu salu, zatim da nisu obavili medicinsku intrubaciju zbog obezbeđenja prohodnosti disajnih puteva niti se pripremili za trahotomiju u slučaju da zbog otoka postupak ne uspe.

Na obdukciji je, kako je navedeno, utvrđeno da je Dijana umrla od gušenja, kao posledice jake upale grla.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T55

    7. novembar 2016 | 16:57

    Malo je trebali su jos neku godinu da dobiju i zabranu rada do kraja zivota

  • DN

    7. novembar 2016 | 17:24

    Samo 3 godine zatvora!?!?!?! I vracaju se na posao!?!?!? Boze spasi nas

  • CEDA

    7. novembar 2016 | 17:21

    3 godine mars bre-za smrt deteta-

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA