Objavila je sliku sa deponije, zbog koje se zgrozila cela Hrvatska! (FOTO)

 
  • 1

Korisnici društvenih mreža su ogorčeni zbog bačenog voća

Slika velike gomile mandarina bačenih na deponiju, objavljena na fejsbuk profilu Ane Muse, izazvala je zgražavanje javnosti u Hrvatskoj.

Ova ekološka aktivistkinja i nezavisna većnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i u Gradu Pločama, objavila je komentar i šokantnu fotografiju velikog broja bačenih mandarina na divljoj deponiji u okolini Opuzena.

- Fotografiju bačenih mandarina podelilo je više desetina fejsbuk korisnika, a svi su redom zgranuti da se ovakvo blago baca pored toliko gladnih i siromašnih, vrtića, staračkih domova, domova za nezbrinute. Ako znamo da u 100 grama mandarina ima samo 34 kalorije, 30 mg vitamina ce, što je dvostruko više od narandže, a razgradnjom beta-karotena dobijamo vitamin A, koji je vrlo važan za dobar vid i lepu kožu, čoveku stvarno nije jasno zašto! Prema istraživanjima, konzumacijom ovog voća povećava se zaštita organizma od srčanog udara, dijabetesa, moždanog udara, kao i gojaznosti. Pigment koji se nalazi u kori mandarine je deset puta snažniji od onoga koji se dobije iz grejpa. Kora se može sušiti i upotrebljavati za čaj, od mandarine se može praviti rakija, džemovi, sokovi… - napisala je Ana Musa i upitala zašto onda to zdravo "domaće blago...zbog nemogućnosti plasmana na domaćem ili stranom tržištu, zbog neorganizovanog otkupa i apsolutnog nerazumevanja prema proizvođačima mora završiti u smeću".

>>> Zasadili su OVU NEOBIČNU TRAVU i obogatili su se 10 PUTA VIŠE nego što su mogli da pretpostave!

Fotografija je izazvala i veliki broj negativnih komentara od strane ljutih građana.

- Žalosno, plače mi se , osim toga to je nečiji trud - piše u jednom komentaru.

- Luda zemlja, a i mi u njoj. One mandarine koje ne mogu na tržišta, pa zaboga mogu u preradu. Može se svašta napraviti od njih kao marmelada, sok, pa cak i dečija hrana. Naše mlade mame kupuju hranu za decu koju radi Klas Hipp. A boga pitaj otkud mu sirovina. Ima li iko normalan u ovoj našoj ludoj domovini? - samo je jedan od mnogih ogorčenih komentara na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Video: Nezgodna rupa u Ulici Ljube Šercera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA