OTKRIVAMO: MUP Hrvatske potvrdio nestanak Igora Tuđmana

 
  • 1

U hrvatskoj policiji kažu da je u toku detaljna provera nakon čega će biti poznato više podataka o nestanku njihovog državljanina, kome se početkom maja u Srbiji gubi svaki trag

Hrvatska policija je preko Interpola Beograd primila obaveštenje o prijavi nestanka hrvatskog državljanina Igora Tuđmana (32), kome se početkom maja u Srbiji izgubio svaki trag.

Srpske kolege zatražile su od hrvatskih da se izvrši detaljna provera "nestalog" lica na adresi u Zagrebu gde ima prijavljeno prebivalište.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske kažu da je u toku detaljna provera lica čiji nestanak je u Srbiji prijavljen 8. maja, nakon čega bi trebalo da bude poznato više detalja o ovom događaju.

- Uobičajeni postupak je da država u kojoj je osoba nestala obavesti državu čiji je nestali državljanin putem Interpola, te na taj način zatraži dalja postupanja u smislu provere, raspisivanja objave i slično – rekli su za Telegraf.rs u Odeljenju za odnose sa javnošću.

Nakon što su obaveštene kolege u susednoj Hrvatskoj, naša policja je nastavila sa daljim proverama kako bi se utvrdilo da li je Igor Tuđman pomenutog dana napustio našu zemlju preko nekog od graničnih prelaza.

- Nije isključeno da je Igor želeo samo medijsku pažnju ovim događajem. Njemu je na pojedinim televizijama u Hrvatskoj zabranjeno pojavljivanje zbog vrlo nekorektnog odnosa sa medijima - rekao je za naš portal producent jedne hrvatske televizije.

Supružnici Andrea i Igor Tuđman su u Srbiju došli 7. maja kako bi navodno pokrenuli nekakav biznis. Nakon što se Igor nije vratio u "Prenoćište Stojić", gde su odseli, Andrea je o njegovom nestanku obavestila novosadsku policiju, a nedugo potom i njoj se izgubio svaki trag.

Policija ne isključuje mogućnost da je Igor, revoltiran varnicama koje su se pojavile u komunikaciji sa njegovom suprugom, seo u automobil i vratio se u Hrvatsku, ostavivši nju u Novom Sadu.

(P. Marković)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija Arsic

    8. jun 2012 | 13:07

    Sta taj trazi u Srbiji...kako ga nije sramota....jos bi decko karijeru kod nas ...mars u Hrvatsku pa tamo pevaj na dedinom grobu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA