NAJSKUPLJA DNEVNICA U SRBIJI: Rade subotom, za POLA SATA zarade 100 evra!

 
  • 33

Natalitet manji zbog skupih vencanja?

Kada odlučite da se venčate, sa svih strana stižu samo lepe reči, ali je malo onih koji mladencima mogu da pomognu, osim roditelja - ako su u mogućnosti.

 BRAĆA BLIZANCI SU SE OŽENILI SESTRAMA BLIZNAKINJAMA: Kad im vidite decu, zapanjićete se (FOTO)

Mladenci sve češće žele da se venčanje obavi u velikim salama gde mogu da prisustvuju svi svatovi. Ali, tu se pojavljuje problem.

Cena za izlazak matičara u restoran ili neku veću salu van prostorija opštine veća je i po nekoliko puta od cene u opštini. Negde je ta razlika prihvatljiva, ali uglavmom je nerazumna.

Osim razlike u ceni, ima razlike i u tome ko za cene pita. Okrenula sam 10 brojeva i trazila informaciju o cenovniku kao novinar. Dogovor sam dobila samo od Novog Sada i Jagodine.

Tako smo saznali da venčanje u Gradskoj kući u Novom Sadu košta 500 dinara, dok se odlazak matičara u restoran bilo kog dana naplaćuje 9.000 i da je ta cena ustanovljena jos 2003. Rekli su mi da je ova razlika zanemarljiva, i da kad mladenci već plaćaju sve ostalo, što ne bi i ovo.

Jagodinci, kako kažu, mladencima savetuju da se venčaju u gradskoj opštini jer je besplatno, a da svaki izlazak matičara košta 6.000 din.

Od ostalih opština i gradova, od kojih sam kao novinar tražila informaciju, odgovor nisam dobila. Pravdali su se da davanje informacija mora da odobri načelnica, ali sa njom nikako nisu hteli da me povežu.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Kada sam pozvala kao mlada te iste opštine i gradove, istog trenutka su mi izdeklemovali cenovnik.

Iako se od Beograda očekuje da prednjači u cenama, glavni grad Srbije je zauzeo drugo mesto sa cenom od 300 dinara u opštini i 12.515 u restoranu.

Zlato je (bukvalno i figurativno) pripalo Subotici. Ukoliko planirate venčanje u Gradskoj kući, daleko od toga da ćete proći kao u Jagodini.

U Subotici se nočvanik itekako vadi i broji do 5.200 u opštini, dok se matičar u restoranu plaća neverovatnih 16.801 dinar. Subotički matičari kažu da su to pristojne cene.

Na trećem mestu je Šabac u kom preko telefona čestitaju što ste stali na "ludi kamen", požele sve najbolje, a onda te čestitke naplate. Opuste vas cenom za opštinu od 660, pa vas šokiraju restoranskom cifrom od 10.800 din.

Na kraju se ispostavilo da je najbolje venčati se u Guči. Venčanje u opštini je 1.000 din, a u restoranu samo 2.000. Još ako zakažete venčanje u vreme Sabora trubača, dobijete i muziku besplatno. A matičari iz Guče imaju poruku za ostale u Srbiji:

- Mi razmišljamo o povećanju nataliteta i zbog toga su cene venčanja niske. To isto poručujemo i ostalim kolegama, naročito kolegama u Subotici. Snizite cene, pa možda u Vojvodini neće vladati bela kuga.

Mislite o tome.

(J.S.)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnka

    11. oktobar 2016 | 00:08

    Kod nas u Kikindi je vencanje besplatno, bilo da se vencavate u opstini ili negde u restoranu. Neophodno je jedino obezbediti prevoz maticaru.

  • ATIMUS

    10. oktobar 2016 | 21:18

    Popovske dnevnice su najace ...keramicari su male bebe za njih beda bedina

  • Deda Mraz

    10. oktobar 2016 | 21:54

    Pisite i o tome koliko kosta vencanje u crkvi, Pre par godina odemo sa drugarom da pitamo POSTO vencanje y crkvi u Rakovici. Ragovarali smo sa jednom finom gospodjom i ona kaze vidi sine, Pop kosta toliko x dinara Hor kosta toliko x dinara IZNAJMLJIVANJE CRKVE kosta toliko x dinara, Pa reko tetka ne iznajmljujemo balon da igramo fudbal nego drug hoce da se venca u crkvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA