TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU: Palestinac iz automobila pucao na prolaznike, dve osobe poginule (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 23

Policija je ubila napadača ubrzo nakon incidenta, koji se dogodio u blizini sedišta policije

Dve osobe su poginule, a šest je povređeno, kada je muškarac, koji je identifikovan kao 39-godišnji Palestinac, pucao na njih iz automobila u Jerusalimu, saopštili su izraleski zvaničnici. Policija je ubila napadača ubrzo nakon incidenta, koji se dogodio u blizini sedišta policije, ali su u obračunu s njim ranjena dva policajca, od kojih se jedan nalazi u kritičnom stanju.

AUTO-BOMBA EKSPLODIRALA NA JUGOISTOKU TURSKE: Ima žrtava, policija na terenu!

Izraelski premijer Banjamin Netanijahu ocenio je danas, na početku sastanka vlade, da je "policija reagovala brzo i odlučno u borbi protiv teroriste, koji je eliminisan", preneo je AFP.

Policija je saopštila da je napadač (39) pucao u pravcu tramvajske stanice i ozbiljno ranio jednu ženu, a potom je, vozeći brzo, pucao na jedan automobil teško ranivši još jednu ženu ženu. On se, potom, uputio ka obližnjem kraju Šeik Džara u istočnom Jerusalimu, gde se nalazi veliki broj luksuznih hotela, i izašao iz svog vozila.

Dok su mu policajci na motociklima prilazili, on je pucao na njih, a policija je uzvratila i ubila ga, ali su dva policajca ranjena. Iz lokalne bolnice potvrdili su da su dve žrtve pucnjave preminule. Medicinsko osoblje navelo je da je jedna od povređenih žena, stara 60 godina, u kritičnom stanju. Policija navodi da je napadač iz oblasti Silvan, na istoku Jerusalima.

Napad se dogodio u blizini sedišta policije, nedaleko od linije koja razdvaja istočni Jerusalim, gde mahom žive Palestinci, od zapadnog dela grada, u kojem većinu čine Jevreji. Raša tudej je ranije preneo da je šest osoba ranjeno u pucnjavi.

Sudeći po izveštajima palestinskih medija, ekstremsitička organizacija "Hamas" je navodno potvrdila da je napadač bio njen član i nazvala ga "Lavom Jerusalima". U saopštenju portparol Hamasa Favzi Barhum je napad nazvao "prirodnom reakcijom na zločine okupatora protiv našeg naroda". Palestinski Islamski džihad je takođe pohvalio napad, označivši ga herojskim, preneo je list "Tajms of Izrael".

Izraelski TV Kanal 10 javio je da je Sabih, zbog poruka na Fejsbuku, nedavno optužen za huškanje na nasilje i za podršku terorističkoj organizaciji. List Harec objavio je da je on ovih dana trebalo da počne da izdržava zatvorsku kaznu zbog ranijeg napada na jednog policajca. Današnji napad je neubičajen za talas nasilja koji traje već godinu dana, jer su većina bili ubodi nožem.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je na početku današnje sednice Vlade pohvalio policiju, rekavši da je "delovala brzo i vrlo odlučno protiv teroriste koji je eliminisan".

Lider izraelske policije Isak Hercog je poslao saučešće porodicama žrtava i poželeo brz oporavak ranjenima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ccc

    9. oktobar 2016 | 11:20

    Kako vi znate da je arapin? I kako znate da je teroristicki napad? A kad ovo isto uradi nemusliman tad samo pise psihopata pucao.

  • Denis

    9. oktobar 2016 | 11:27

    Nista novo, Izraelska vojska svekog dana vrsi ovakve teroristicke napade pucajuci u Palestinsku decu. Ali posto su oni vlasnici svetskih medija to nemamo prilike da vidimo osim amaterskih snimaka koje prave Palestinci mobilnim telefonima.

  • Stefan

    9. oktobar 2016 | 12:45

    askenazi i hazari, kvazi jevreji vladaju svetom pravih jevreja mozda ima 45 posto, ovi svi su hazari ili askenazi potomci turaka, tj kartaginjana..Svo nasilje u svetu, prvo u americi ima dosta nasilja, sve se to generise iz jednog centra , iz centra vladara sveta koji se kriju iza jevreja , poistovecuju se sa njima, i vladaju masama.Svo nasilje, ama svi ratovi od 10 veka , RASKOL hriscanstva, krstaski ratovi, podela evrope, uvoz komunizma i revolucija u rusiji, svetski ratovi... Sve ove informacije imate na internetu i po bibliotekama, da se zna ko je djavo....A to je grupa od 15 porodica, ili preciznije oko 15000 demona , ljudi koji imaju n eogranicen fond zlatnih poluga, i dolara, odlucuje gde ce i kad izbiti sukobi.U americi, uzimam primer doidje do slucajne pucnjave to je sve zbog toga sto se njima generise da je oruzje jedini nacin prezivljavanja.Takvim suptilnim metodama, i podgrevanjem sukoba izmedju jevreja, hriscana i muslimana, hazari se smeju i trljaju ruku.Mozda putin resi pitanje sirije, ali zauvek ce ostati netrplejivost izmedju muslimana i jevreje, i to hazari znaju zato se sprema sukob izraela i irana.Bice jos posasti, bioloski rat, rat virusima, sajber rat, to je za ove obavestajce, nece sigurno Nejtan rotsild prljati ruke da sa smrtnicima ratuje, ima svoje pajace da to obave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA