≫ 

POTPUNO LUDILO: Migranti sekli cirade na Batrovcima i uskakali u kamione! Na monitorima su fotke godine

Bez znanja vozača, migranti su rascepali ceradu na kamionu i upali u prikolicu u nadi da će preći bilo koju zemlju Evropske unije

  • 6

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci, zahvaljujući mobilnom skeneru sprečili pokušaj trojice ilegalnih migranata da sakriveni među robom u kamionima uđu na teritoriju EU.

Najpre je oko 14 časova tokom detaljnog pregleda kamiona turskih registarskih oznaka pronađen muškarac, pošto je prilikom analize slike sa mobilnog skenera uočena ljudska silueta među robom. Kamion je bio natovaren balama tekstila i bio je na putu ka Nemačkoj.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Ispostavilo se da je kamionska cerada sa gornje strane prosečena i da je državljanin Avganistana tako dospeo u tovarni deo kamiona, bez znanja vozača.

Još dvojica muškaraca iz Avganistana pronađeni su par sati kasnije u prikolici makedonskog kamiona, koji je bio natovaren oplemenjivačem rublja, na putu ka Hrvatskoj.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

I u ovom slučaju je iniciran detaljan pregled, jer su carinici na skeneru uočili dve siluete među paletama robe. Kamionska cerada je i u ovom slučaju bila isečena sa gornje strane, što je moguće uočiti samo iz ptičje perspektive.

Prema iskustvu carinika, ovo je najčešći metod koji migranti primenjuju u nameri da ilegalno pređu granicu i tako stignu do EU.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Egzekijel Bloff

    6. oktobar 2016 | 15:31

    Stvarno su budale. Naravno carinici. Umesto da ih puste oni glume veće katolike od pape. Koga bre briga, neka idu. Srećan im put...

  • Zane

    6. oktobar 2016 | 19:44

    Svaka čast našim carinicima kad se još i hvale kako zadržavaju migrante u Srbiji. Teško nama sa takvim genijalcima. Puštaj to neka šara po EU koji će nam u Srbiji.

  • Koja

    6. oktobar 2016 | 16:33

    Madjari pametni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA