VLASTI BiH LAŽIMA DIZALE TENZIJU: Državljani Srbije nisu učestvovali ni u kakvom narušavanju javnog reda i mira u Prnjavoru

 
  • 8

Javnost je obaveštena da nije bila angažovana Specijalna antiteroristička jednica MUP-a RS, kako su prenijeli pojedini mediji

Policijskoj stanici Prnjavor, 01.10.2016. godine oko 18:00 časova, predsednik Opštinskog odbora SDS u Prnjavoru Siniša Gatarić prijavio je da se u hotelu "Siti" nalaze lica iz Srbije, koja su tu došla kako bi izazvala pometnju i probleme prilikom glasanja, te da je potrebno da se reaguje, navodi se na zvaničnom sajtu MUP Republike Srpske.

OPSADA U PRNJAVORU ZBOG NEREDA PRED IZBORE: Grupa beogradskih mladića biće DEPORTOVANA (FOTO) (VIDEO)

Postupanjem po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici Policijske stanice Prnjavor i Jedinice za podršku Banjaluka su u hotelu zatekli deset lica, državljana Republike Srbije, i dva lica, državljana Republike Srpske. Izvršenim proverama kroz bazu podataka "Interpola" utvrđeno je da ti državljani Republike Srbije nisu tražena lica.

Takođe, izvršenim pregledom lica, prostorija, prtljaga kao i putničkih vozila sa kojima su lica došla, utvrđeno je da lica kod sebe ne poseduju predmete pogodne za izvršenje krivičnih dela ili prekršaja.

Bosanski ministar: Navijači iz Srbije stigli u RS i navodno napadali meštane Prnjavora!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljim operativnim proverama, koje su izvršene sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti prijave i boravka stranih državljana u Prnjavoru, utvrđeno je da su u holu hotela i ispred hotela "Siti" iste večeri javni red i mir narušili D.M, S.G i S.S, sva trojica iz Prnjavora, na štetu M.S. iz Banjluke, koji se nalazio u društvu državljana Republike Srbije.

Protiv navedenih lica sledi podnošenje izveštaja o prekršaju po članu 7.8. i 12. Zakona o Javnom redu i miru. O navedenim okolnostima upoznat je Terenski centar za strance Banjaluka, koji su preuzeli državljane Republike Srbije.

Takođe, u cilju objektivnog i istinitog informisanja, javnost je obaveštena da nije bila angažovana Specijalna antiteroristička jednica MUP-a RS, kako su prenijeli pojedini mediji.

Podsećamo, ministar bezbednosti BiH Dragam Mektić izjavio je da su juče u Prnjavor stigli "nabildovani, tetovirani" mladići iz Beograda sa ciljem da izazivaju nerede za lokalne izbore u BiH. Zatim je televizija N1 javila da je reč o grupi navijača jedne od "najradikalnijih navijačkih grupa na Balkanu".

(Telegraf.rs)

Video: Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banja Luka

    2. oktobar 2016 | 15:27

    Zar mislite da vam mi vjerujemo,mi u Banja Luci vrlo dobro znamo da je MUP Banja Luka privatizovan od strane odlazeće vlasti

  • Likizhr

    2. oktobar 2016 | 15:40

    Pa samo su radili po sistemu kao sto Srbija radi ,zaboravili su vas trazit dozvolu ?

  • Mil@n

    2. oktobar 2016 | 15:51

    Šta se Mektić uprpio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA