OTKRIVEN PLAN ZA UBISTVO KIM DŽONG UNA: Elitne trupe su spremne da likvidiraju vođu Severne Koreje

 
 ≫ 
  • 6

Južna Koreja je intenzivirala retoriku protiv vlasti u Severnog Koreji nakon što je Pjongjang saopštio da je 9. septembra uspešno izvedena proba nuklene bojeve glave

Južna Koreja drži u pripravnosti elitne trupe koje su spremne da likvidiraju Kim Džong Una ako osete da su ugroženi nuklearnim oružjem Severne Koreje, rekao je južnokorejski ministar odbrane.

SVET U PANICI: Severna Koreja će imati materijal za 20 atomskih bombi?

U sredu je upitan u parlamentu da li postoji jedinica specijalnih snaga koja je već spremna da ubije Kim Džong Una, Han Min-koo je rekao: - Da, imamo takav plan.

- Južna Koreja ima uopšten plan i ideju da preciznim raketama nacilja postrojenja neprijatelja, kao i da eliminišemo neprijateljevo rukovodstvo - dodao je on, prenosi CNN.

- Predsednik želi da ima neku opciju - rekao je Danijel Pinkston sa Univerzita Troj dodajući: - Bilo bi greška ne predstaviti ovo predsedniku i imati mogućnost za izvođenje toga, a ne spremati se.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Južna Koreja je intenzivirala retoriku protiv vlasti u Severnog Koreji nakon što je Pjongjang saopštio da je 9. septembra uspešno izvedena proba nuklene bojeve glave. Ove nedelje testiran je novi tip raketnog motora jake snage koji može da se koristi za ispaljivanje raketa na druge kontinente.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je to plan u slučaju najgoreg mogućeg razvoja situacije, pretpostavljajući da je Severna Koreja spremna da započne šestu nuklearnu probu.

Ranije ovog meseca, Lim Ho Jang, direktor za strateško planiranje u generalštabu, opisao je novi sistem koji je nazvan "Koreja, masivna kazna i osveta" (KMPR), samo nekoliko sati nakon što je Severna Koreja izjavila da je uspešno testirana nuklearna bojeva glava.

Zahtevalo bi izvođenje raketnih napada sa hirurškom preciznošću, angažovanje specijalnih ratnih jedinica i sposobnost napada na vlast Severne Koreje, ako bi se Južna Koreja osetila ugroženom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

AMERI GURAJU PRST U OKO KIM DŽONG UNU: Bombarderi SAD nadleću Južnu Koreju u znak podrške (FOTO)

U međuvremenu, Severna Koreja je optužila SAD da izaziva rat na korejskom poluostrvu time što su dva njihova bombardera letela u zoni bez vojske koja se nalazi između dve Koreje.

Američki izvor iz vojske rekao je da se ovaj tip bombardera tada najviše približio Severnoj Koreji.

- Pjongjang je za to rekao da je to bio pakostan scenario da bi se izveo preventivni nuklearni napad na tu zemlju - prenela je državna agencija KCNA.

Pogledajte video o najjačoj  nuklearnoj probi Severne Koreje.

(Telegraf.rs / Izvor: CNN)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. septembar 2016 | 19:03

    NEMOJTE SAMO DA VAM BUCKO POSALJE PECURKICE I DA SVI NAJ...MO!!!!

  • PREDATOR

    23. septembar 2016 | 15:49

    Kim smeta masonima I iluminatima kao što im I mi smetamo oni su demoni u ljudskom obliku !

  • Belasica

    23. septembar 2016 | 19:32

    Kim nek te Bog čuva legendo. Nadam se da ćeš ih preduhitriti sa pečurkama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA