≫
SPREMATI ZIMNICU ILI JE KUPITI? Evo šta je jeftinije i da li se isplati praviti je sam!
≫
Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?
Miki
Tskodje i dzemovi se isplate.
Podelite komentar
Aca
Fabrički ajvar se potpuno drugačije pravi od domaćeg,nema veze jedno sa drugim zato je i cena različita ali kome se sviđa ne treba da se baca na trošak i kupuje domaći...
Podelite komentar
...i td
Inace,u svaku zimnicu(slatku,slanu,kiselu,ljutu,gorku)se stavlja konzervans.Ko.kaze da to ne radi,laze.Da li je kupovni ili secer(prirodni konzervans)nije vazno,vazno je da bez njega zimnica propada.
Podelite komentar
...i td
Citajuci komentare svatih da njhovi potpisnici,sem par njih,nikada u zivotu nisu pravili zimnicu a pogotovu ajvar.Jedino u sta se razumeju to je jedenje iste a o pravljenju ko Marica u krivi.
Podelite komentar
Драган
Ајвар са плавим патлиџаном је ужас,прави се се од чисте паприке и не ставља се ни бели лук како од неких чујем.Од четрдесет печених паприка иде литар уља јер оне калирају кад их ољуштиш макнеш семе и још цело вече се цеде тако да остане половина и испадне боли глава.
Podelite komentar
...i td
Ajvar se ne isplati praviti,mnogo posla malo robe.Ima Makedonski ajvar(proizvodi Vori)od 170-200din.Ima i onih gde teglica od 200gr kosta 500din.Od sve zimnice jedino se ne isplati praviti ajvar,ostalo daleko isplativije nego kupovati gotovo.
Podelite komentar
Srbin
Ne znam gde to ima 20kg. paradajza za 100dinara.
Podelite komentar
NIS
U ajvar ne ide 2l ulja i ne ide plavi patlidzan. Kupovni ajvar ne moze da bude lep i ukusan kao domaci!
Podelite komentar
Radmila
nema boljeg od svog ajvara kada ga spremis kod kuce znas sta jedes!!u prodavnici i ne mirise na papriku!!!
Podelite komentar
Ma daj
Ja stvarno ne znam gde to tegla ajvara košta 500-650 dinara. Ja to kupujem za 250 a kad su akcije po marketima i za 180d.i ne pada mi na pamet da to muckam u stanu i da posle toga još i krecim i sačuvaj boze kad mogu lepo da kupim ko gospodin čovek.
Podelite komentar
Maki
@Ma daj
Kupi kuću pa u dvorište i pravi ti si gospodin imaš stan.
Podelite komentar
Драган
@Ma daj
На пијац на Видиковац Тегла ајвара 650 дин али то је домаћи.
Podelite komentar
VERA
@Ma daj
Taj sto platis 180 din.nije od pecenih paprika vec od svezih samlevenih i proprzenih. To nema veze sa pravim ajvarom! Odakle ti to da treba da krecis posle kuvanja ajvara??
Podelite komentar
Mirko
У прави домаћи ајвар не иде ништа сем паприка. Патлиџан се додаје само због количине. Никад у животу се у мојој кући патлиџан није додавао у ајвар. Зато су се од њега правили неки други специјалитети за зиму.
Podelite komentar
VERA
@Mirko
Nije tacno! U mojoj porodici pravi se generacijama po receptu od pre II svet.rata i u njega ide plavi patlidzan. Na 10 kg paprika 2-3 veca patlidzana koji kad se ispeku nemaju neku tezinu tako da nema govora da se stavlja zbog kolicine!!! Svako nek pravi kako zeli.
Podelite komentar
Kolle
Raditi kod kuce. Tako znas sta imas!
Podelite komentar
Marijana Bakov
To je stvar svacijeg izbora.Ja uvek spremam zimnicu,a ajvar pogotovo.
Podelite komentar
Zorko .Le.
U Leskovcu još jeftinije. Paprika 30-40 din , plavi 30 din.Ja od 40 kg paprika i 10 kg plavog dobio 24 tegli ajvara.
Podelite komentar
Prokuplje/Mikulovac
A gde da kupis domaci ajvar isti onaj sto bi kuci napravio?
Podelite komentar
Dobrivoje
@Prokuplje/Mikulovac
Pa na pijacu bre
Podelite komentar