≫ 

SPREMATI ZIMNICU ILI JE KUPITI? Evo šta je jeftinije i da li se isplati praviti je sam!

 ≫ 

- Ukoliko se odlučite da isti pravite, za 10 tegli mase 750 g potrebno je da kupite 25 do 30 kilograma paprika, tri kilograma plavog patlidžana, dve litre ulja, 300-400 grama soli. Na pečenje, a posle i na upržavanje oljuštenih paprika, potrošićete pet do šest sati - kaže iskusna domaćica iz Beograda Milena V. (57)

Komentari

  • Miki

    27. septembar 2016 | 16:18

    Tskodje i dzemovi se isplate.

  • Aca

    23. septembar 2016 | 21:28

    Fabrički ajvar se potpuno drugačije pravi od domaćeg,nema veze jedno sa drugim zato je i cena različita ali kome se sviđa ne treba da se baca na trošak i kupuje domaći...

  • ...i td

    23. septembar 2016 | 20:50

    Inace,u svaku zimnicu(slatku,slanu,kiselu,ljutu,gorku)se stavlja konzervans.Ko.kaze da to ne radi,laze.Da li je kupovni ili secer(prirodni konzervans)nije vazno,vazno je da bez njega zimnica propada.

  • ...i td

    23. septembar 2016 | 20:43

    Citajuci komentare svatih da njhovi potpisnici,sem par njih,nikada u zivotu nisu pravili zimnicu a pogotovu ajvar.Jedino u sta se razumeju to je jedenje iste a o pravljenju ko Marica u krivi.

  • Драган

    23. septembar 2016 | 18:51

    Ајвар са плавим патлиџаном је ужас,прави се се од чисте паприке и не ставља се ни бели лук како од неких чујем.Од четрдесет печених паприка иде литар уља јер оне калирају кад их ољуштиш макнеш семе и још цело вече се цеде тако да остане половина и испадне боли глава.

  • ...i td

    23. septembar 2016 | 18:41

    Ajvar se ne isplati praviti,mnogo posla malo robe.Ima Makedonski ajvar(proizvodi Vori)od 170-200din.Ima i onih gde teglica od 200gr kosta 500din.Od sve zimnice jedino se ne isplati praviti ajvar,ostalo daleko isplativije nego kupovati gotovo.

  • Srbin

    23. septembar 2016 | 18:22

    Ne znam gde to ima 20kg. paradajza za 100dinara.

  • NIS

    23. septembar 2016 | 17:54

    U ajvar ne ide 2l ulja i ne ide plavi patlidzan. Kupovni ajvar ne moze da bude lep i ukusan kao domaci!

  • Radmila

    23. septembar 2016 | 17:42

    nema boljeg od svog ajvara kada ga spremis kod kuce znas sta jedes!!u prodavnici i ne mirise na papriku!!!

  • Ma daj

    23. septembar 2016 | 17:06

    Ja stvarno ne znam gde to tegla ajvara košta 500-650 dinara. Ja to kupujem za 250 a kad su akcije po marketima i za 180d.i ne pada mi na pamet da to muckam u stanu i da posle toga još i krecim i sačuvaj boze kad mogu lepo da kupim ko gospodin čovek.

    • 23. septembar 2016 | 18:23

      Maki

      @Ma daj

      Kupi kuću pa u dvorište i pravi ti si gospodin imaš stan.

    • 23. septembar 2016 | 18:53

      Драган

      @Ma daj

      На пијац на Видиковац Тегла ајвара 650 дин али то је домаћи.

    • 23. septembar 2016 | 21:50

      VERA

      @Ma daj

      Taj sto platis 180 din.nije od pecenih paprika vec od svezih samlevenih i proprzenih. To nema veze sa pravim ajvarom! Odakle ti to da treba da krecis posle kuvanja ajvara??

  • Mirko

    23. septembar 2016 | 16:35

    У прави домаћи ајвар не иде ништа сем паприка. Патлиџан се додаје само због количине. Никад у животу се у мојој кући патлиџан није додавао у ајвар. Зато су се од њега правили неки други специјалитети за зиму.

    • 23. septembar 2016 | 22:00

      VERA

      @Mirko

      Nije tacno! U mojoj porodici pravi se generacijama po receptu od pre II svet.rata i u njega ide plavi patlidzan. Na 10 kg paprika 2-3 veca patlidzana koji kad se ispeku nemaju neku tezinu tako da nema govora da se stavlja zbog kolicine!!! Svako nek pravi kako zeli.

  • Kolle

    23. septembar 2016 | 16:17

    Raditi kod kuce. Tako znas sta imas!

  • Marijana Bakov

    23. septembar 2016 | 15:58

    To je stvar svacijeg izbora.Ja uvek spremam zimnicu,a ajvar pogotovo.

  • Zorko .Le.

    23. septembar 2016 | 14:38

    U Leskovcu još jeftinije. Paprika 30-40 din , plavi 30 din.Ja od 40 kg paprika i 10 kg plavog dobio 24 tegli ajvara.

  • Prokuplje/Mikulovac

    23. septembar 2016 | 14:30

    A gde da kupis domaci ajvar isti onaj sto bi kuci napravio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA