Saudijska Arabija donirala milion evra Srebrenici

 
  • 11

Potpisivanjem dva memoranduma Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj biće osigurana sredstva za opremanje Istraživačkog instituta "Kralj Salman bin Abdulaziz" na Univerzitetu Sarajevska škola za nauku i tehnologiju, kao i obnovu 55 kuća u Srebrenici

Načelnik Opšine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da će deo sredstava od milion evra, koji će biti osiguran potpisivanjem memoranduma BiH i Saudijskog fonda za razvoj, biti namenjen za izgradnju kuća za mlade bračne parove.

KAKAV UDARAC: Bošnjaci traže da se Srebrenica IZBACI iz Republike Srpske!

Duraković u izjavi za Fenu kaže da će drugi deo sredstava biti usmeren za poljoprivredni razvoj, jer Opšina Srebrenica, ističe, ima dosta potencijala za razvoj poljoprivrede.

Ova aktivnost je, naglašava, rezultat dugogodišnje saradnje s Ambasadom Saudijske Arabije u BiH.

Potpisivanjem dva memoranduma Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj biće osigurana sredstva za opremanje Istraživačkog instituta "Kralj Salman bin Abdulaziz" na Univerzitetu Sarajevska škola za nauku i tehnologiju, kao i obnovu 55 kuća u Srebrenici.

Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija i trezora BiH, ministar Vjekoslav Bevanda i generalni direktor i potpredsednik Saudijskog fonda za razvoj Yousef bin Ibrahim Al-Bassam potpisaće memorandume danas u Sarajevu.

Memorandumom o razumevanju biće osiguran grant od 10 miliona dolara za Istraživački institut, a drugim osiguran iznos od milion evra za obnovu 55 kuća u Srebrenici i nabavku poljoprivredne opreme.

(Telegraf.rs/ Fena)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    15. septembar 2016 | 13:54

    Saudijci truli bogataši pa samo milion evra. Mi bede pa im dali pet miliona. Posle opet Srbi loši. Hahaha

  • Bora

    15. septembar 2016 | 11:54

    Polako puštaju korenje! Pod velom "humanitarne" organizacije truju ovo podneblje svojim ekstremnim shvatanjem islamske vere. Zašto muslimankama u bosni plaćaju novac da nose burke/nikabe? Da bi mlade generacije odrasle sa tom slikom na ulici i da je sasvim normalno da je žena pokrivena! Zar to nije jedna vrsta terorizma? A da, hrišćanske u saudijskoj arabiji moraju nositi marame na javnim mestima. Šire se kao kancer

  • Marko

    15. septembar 2016 | 11:49

    Cicije,naš predsednik pet miliona evra i gratis dobio kamen u glavu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA