MORALA JE DA POJEDE ZEČJU BEBU IZVAĐENU IZ UTROBE: Od ovih narodnih običaja će vam se slošiti, ali BUKVALNO!

 
  • 6

Zbog nekih metoda koje su se primenjivale kako bi žena ostala trudna pre nekoliko vekova, bukvalno će vam se okrenuti želudac

Jedan od najvećih problema današnjih mladih parova koji žele da dobiju decu je - STERILITET!

"LEČIM STERILITET, ODREĐUJEM TERMIN ZAČEĆA I POL DETETA": Milorad Kovačević iz Prokuplja pomogao je hiljadama ljudi sa ovim problemom! (VIDEO)

Za ovaj problem, u današnje vreme, u najvećim slučajevima pušenje, alkohol, gojaznost i stresan način života. Mnogi su pokušavali da sterilitet leče raznim medicinskim metodama, ali s obzirom da postoje slučajevi gde ni medicina ne može da pomogne, parovi su počeli da se okreću veri, molitvi, i "narodnim" lekovima.

Ova biljka rešava SVE ŽENSKE PROBLEME, a raste svuda oko nas

Ipak, neplodnost nije boljka 21. veka, već postoji od kad je sveta i veka. U početku, glavni krivac za neplodnost je uvek bila žena, jer se smatralo da je ona ta koja ima problem, a da je muškarac taj koji je uvek potpuno zdrav. U to vreme, žene su se nazivale: nerothinjama, štirkinja, bezdetnica, neroduša, nerotka...

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Međutim, u Hilandarskom medicinskom kodeksu je pronađen prvi pisani trag o lečenju "onih žena koje ne mogu da se oplode", a u njemu piše:

- Uzmi seme ricinusa i podaj ženi da ga nosi sa sobom. Neka ga često miriše kada spava sa mužem. Uzmi još i teodorikon, pipak i skamijaniju. Sve ovo treba pomešati i time mazati vaginu. I žena još melisom da se kadi odozdo. Zatim da jede svaki želudac ili da deo od njega metne u vaginu. Osim toga, treba joj dati plodnicu od zečice i brzo će začeti. na želudac i izmet od zečice dodaj isitnjen kukurek i med. Sve to zajedno pomešaj i zagrevaj na vatri. Ovo joj treba dati da pije po pola kašike ujutro i uveče.

Izgleda da magija ni u jednom segmentu čovečjeg života nije mogla da bude zanemarena, pa tako i kod steriliteta. U starije doba, mnogi magijski obredi su se koristili kako bi se izlečila neplodnost, a neki od njih su:

Foto-ilustracija: Profimedia/Jitka Saniová - ČIF Foto-ilustracija: Profimedia/Jitka Saniová - ČIF

* U dvorištu nerotkinje, tri noći uzastopno su se rastavljala i sastavljala volovska kola. Kroz rastavljena kola nerotkinja je morala da prođe i da bude polivena vodom na koju je prethodno vračara bacala čini. Nakon toga, u toj istoj vodi morali su da se kupaju muž i žena.

* Parče odeće nerotkinje je moralo da se odnosi kod vračare. Onda bi se nad tim parčetom tkanine vračalo, a nerotkinjama je davana prebajana voda da je piju. Ovaj postupak se ponavljao šest puta.

* Takođe u obajanoj vodi, žena koja ne može da zatrudni morala je da se kupa u gluvo doba noći u dvorištu, tri večeri za redom.

Foto: freedigitalphotos.net Foto: freedigitalphotos.net

* Verovalo se da će žena ostati trudna ukoliko prođe ispod ždrebene kobile.

* Uštroji se vepar, njegova semena kesica se izvadi, osuši i sitno isecka, zatim se stavi u čašu vode i da nerotkinji da popije.

* Smatralo se da će žena roditi ukoliko pojede bebu zeca koji je izvađen iz zečicinog stomaka, ili ukoliko popije krv ove životinje koja je ubijena na Veliki petak.

* Ranije se uzimalo vugino gnezdo koje je u obliku ljuljalice i stavljalo ženi oko struka, a njega je morala da nosi od početka ciklusa, pa sve do narednog.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

* Žena koja nije mogla da zatrudni, trebala je da se pari nad vrućom vodom, dok bi vračare napravile tanku sveću koju bi ukrstile u obliku krsta, zatim preklapale krake i dobijale veću sveću, stavljale je na stomak nerotkinje, palile je i preko nje stavljale toplo grne u koje se uvuče koža sa stomaka. Dok se ovaj ritual vrši, zabranjen je seksualni odnos sa mužem i žena mora da se pazi da se ne razboli.

* Muž i žena su morali da jedu seme koprive, salatu od hmeljnih klica i da piju čaj od čička.

* Žena je morala da se "raskreči" i čučne iznad orahovog lišća koje je popareno u bakraću kako bi se dobro naparila. Nakon toga je obavezno morala da ima snošaj, a nakon toga da drži noge uvis oko 15 minuta. Zatim je morala da legne, dobro se utopli i ne ustaje do jutra.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir

    21. septembar 2016 | 21:30

    Od svih pobrojenih ritua samo poslednji (orošavanje vagine, i noge u vis 15 minuta nakon snošaja) je medicinski utemeljen :). Sve ostalo je čisto sujeverje.

  • Јелена у земљи чуда

    21. septembar 2016 | 22:06

    Више се окрените вери и цркви него празноверју и врачкама.

  • Kiki

    21. septembar 2016 | 22:21

    Jos i danas ima verovanja u tu praistorisku zatucanost nazalost pa se svasta radi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA