Uprkos tome što im je IZGORELA KUĆA i što ŽIVE SA 28.000 DINARA mesečno, izveli su nešto na čemu im ZAVIDI POLA SRBIJE!

 
 ≫ 
  • 11

- Deca brzo rastu, pa uglavnom mlađi nasleđuju od starijih. Novca nemamo da kupimo nove stvari. Zahvalili bismo se našoj Gradskoj upravi na ovoj kući u kojoj živimo, prethodnu smo dobili za vreme vlasti Vojislava Koštunice pa smo u znak zahvalnosti i našoj ćerki dali ime Vojislava

Sretniji za još jednog člana, porodica Mijin iz sela Iđoš kraj Kikinde dobili su ove godine devojčicu Ivanu, jedanaesto dete po redu. Bračni par Mijin ima četiri dečaka i sedam devojčica, najstarije dete Branislav ima 26 godina dok najmlađa Ivana svega 4 meseca. Iako mnogima deluje čudno, Mijini kažu da su deca najveće blago i da bi trebalo svi da imaju najmanje po troje dece.

Ovog Srbina zovu novi Nikola Tesla, smislio je napravu koja će spašavati MILIONE, a sad je stigao i do NASA! (FOTO) (VIDEO)

Ova višečlana porodica uprkos što živi u teškim životnim uslovima, kaže da je ljubav prema deci nadvladala sve poteškoće sa kojima su se susretali. Njima je prošle godine izgorela kuća u požaru usled kvara na električnim instalacijama. Živeći pod vedrim nebom jer je samo jedna soba bila u funkciji, Mijni su prošle godine od lokalne samouprave dobili kuću na poklon.

- Kada smo čuli za tragediju koja je zadesila ovu veliku porodicu nismo oklevali nego smo brzo reagovali, kupili smo im kuću sa okućnicom i pomoćnim objektima. Ova porodica morala je hitno da bude zbrinuta jer su živeli u neadekvatnim uslovima  - istako je gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov.

Foto: Kikinda Online Foto: Kikinda Online

Našoj sreći nije bilo kraja, kažu nam Mijini. Ove godine rodila nam se mala Ivana naše jedanaesto dete, priča za Telegraf majka Milana Mijin (43).

- Ja sam nezaposlena, suprug radi u kikindskom „Metanolu“ nekako izlazimo na kraj.Nije lako sa jedanaestoro dece,ali šta možemo kada volimo decu i nabitnije nam je da su oni živi i zdravi, kaže hrabra majka.

Foto: Kikinda Online Foto: Kikinda Online

Ona dodaje da bez pomoći Crvenog krsta i dečjih dodataka ne bi preživeli:

- Nas je trinaestoro u porodici, deca su hvala Bogu zdrava pa mogu dosta i da pojedu, te nam ide velika količina hrane svakodnevno. Starija deca pomažu mlađoj, uče sa njima, čuvaju ih i brinu o njima.

Foto: Kikinda Online Foto: Kikinda Online

Otac Veselin Mijin (55) zaposlen u Metanolu kaže da je teško sa jednom platom hraniti mnogočlanu porodicu:

- Ustajemo rano, supruga je već u 5 sati budna, sprema decu za školu, imamo petoro osnovaca i dva srednjoškolca, troje već radi, a sad imamo i malu Ivanu. Svakog dana Milana umesi pet do šest vekni hleba, a imamo kravu, nekoliko prasadi i kokoške.

Najstarije dete Branislav ima 26 godina , a tu su i Selena (16), Dragana (15), Milena (13), Snežana (10) i Vojislava (8) Linda (9) kao i Miroslav (24), Miodrag (12) i Milenko (10). Porodica Mijin živi od 28.000 dinara mesečno, takođe dobijaju i za četvoro dece svaki drugi mesec po lanč paket.

Foto: Kikinda Online Foto: Kikinda Online

Prilikom uručenja bebi paketa u Gradskoj upravi u Kikindi u organizaciji „Bebi kluba“ mala Ivana dobila je benikice, pelene, peškire i garderobu.Majka Milena kaže da im najviše nedostaje garderoba i školski pribor i obuća:

- Deca brzo rastu, pa uglavnom mlađi nasleđuju od starijih. Novca nemamo da kupimo nove stvari. Zahvalili bismo se našoj Gradskoj upravi na ovoj kući u kojoj živimo, prethodnu smo dobili za vreme vlasti Vojislava Koštunice pa smo u znak zahvalnosti i našoj ćerki dali ime Vojislava.

- Možda je nekima neshvatljivo što imamo ovoliko dece, ali mi decu volimo, kažu nam Mijini. Ipak, odlučili smo da stanemo, ne idemo na dvanaesto dete, ovo je dovoljno, kažu na kraju razgovora.

(Dragana Starčević)

Video: Predstavljeno prvo kolo Izabranih dela Svetislava Basare na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @

    8. septembar 2016 | 18:16

    Dobro, svaka čast sve je to lepo ali brate mili čitam i ne verujem ona 44 god, on 55, i jedanaesto dete, pritom žive teško, ma gospodjo postoji i kontracepcija a ne svake godine radjati po jedno. Gde samo nadju uslove da naprave dete pored toliko dece, ovde je ipak strast ili luda glava nadjačala racio.

  • Dani

    8. septembar 2016 | 18:21

    Pa sta radjas toliku decu kad ne mozes da ih izdrzavas...

  • Ludi milojko@

    8. septembar 2016 | 18:27

    I šta sad kukate? Ako ste htjeli djecu ne kukajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA