OPRAŠTAM IM, TO SU DECA, NIJE IM MESTO NA ULICI: Maloletnici udarali i maltretirali Iračanina u Nišu

 
  • 37

Scenu je sasvim slučajno snimio jedan niški kamerman koji je beležio dešavanja na Trgu kralja Milana u vreme Nišvil džez festivala pa su tako nemile scene osvanule na Jutjubu

Kefah Albestan (56), koga Nišlije od milošte zovu Kifla, Iračanin koji već 35 godina živi u Nišu, a koga su na ulici pre nekoliko dana maltretirala i polivala vodom četvorica maloletnika naočigled prolaznika, oprašta dečacima što su ga napali.

UŽAS U NIŠU: Maloletne kabadahije maltretiraju starijeg čoveka, NIKO DA POMOGNE

– Poštujem svakog čoveka, i mladog i starog. Neću da prijavljujem i tužim maloletnike koji su me udarali i maltretirali. Sve im opraštam, to su deca. Samo, ne bi trebalo da su na ulici – rekao je dobroćudni čovek, prenosi "Blic.rs".

Scenu je sasvim slučajno snimio jedan niški kamerman koji je beležio dešavanja na Trgu kralja Milana u vreme Nišvil džez festivala pa su tako nemile scene osvanule na Jutjubu.

– Tražili su mi pare. Rekao sam: "Nemam, ne dam." Onda su me napali i počeli da šutiraju i sapliću. Šta da radim, to su još deca. Neću nikog da prijavljujem. Ne znam što ih ne smeste u neki dom, nije im mesto na ulici. Viđam ih na pijaci, dođu i prave lom. Protrče i ukradu po nešto sa tezge - priča Kifla koji već 25 godina prodaje povrće na Tvrđavskoj pijaci.

Iz rodnog Iraka došao je 1981. da studira zaštitu na radu u Nišu. A onda se, kaže, zaljubio i zauvek ostao.

– Rođen sam u Kirkuku na severu Iraka. Došao sam u Niš da studiram, ali studije nisam završio. Zaljubio sam se u današnju suprugu Milenu, oženio i dobio ćerku. Ostao sam u Nišu, iako mi malo nedostaje moj Irak. Imam tamo majku, dve sestre, brata i mnogo rođaka. Poslednji put sam bio 1987. Imam tamo i unuke koji su se već oženili, a nisam ih video. Čujemo se redovno telefonom. Biće prilike jednog dana i da se vidimo, nadam se – kaže Kifla.

Incident koji se desio nije mu pokvario utisak o Srbiji.

– Volim Niš i Srbiju. Lepo mi je ovde. Poštujem sve ljude i poštuju me prijatelji i poznanici. Dosad nisam imao nikada nijedan konflikt ni sa kim. Živim pošteno od toga što zaradim na pijaci – priča Kifla.

(Telegraf.rs/Blic)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žaštićeni

    3. septembar 2016 | 00:57

    To su deca kao oni što su u Beogradu ubili starijeg čoveka, napali Rašu Popova, imaju po 200-300 krivičnih prijava, a od 12-15 god.

  • DdNe

    3. septembar 2016 | 00:34

    Ovo su zaštićena "deca". Kada njih neko popreko pogleda, odmah reaguju NVO. Zašto NVO sada ćute?

  • Posmatrac

    3. septembar 2016 | 00:54

    Ovo je sramota za Niš kao grad što toleriše ovakve nevaspitane barabe. Ovo sigurno nije prvi put da se ovako nešto desava. Čovek jednostano ne moze da se odbrani a niko i ne sme da pritekne u pomoć jer će te iste navaspitane barabe napasti i maltretirati svakog ko bude pokusao da pritekne u pomoc. Pošto postoji ovaj snimak trebalo bi da se ovi huligani pošalji u popravni dom a ne da se ostave na ulici pa opet da maltretiraju ljude ako ne žele ili nemaju fa im daju novac. Takodje bih ja to uradio i sa onima koji čekaju na semaforima i pokušavaju na silu da ljudima peru šofersajbne iako većina ljudi to ne želi. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA