POSLE VIŠE OD 24 SATA BORBE, UGAŠEN POŽAR U ULCINJU! U pomoć pritekli i Italijani! (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 2

U zaustavljanju vatre vatrogascima je pomoglo to što je vetar nešto slabiji, a koridori na području koje je zahvatila vatra ponovo su otvoreni i postavljena su creva, koja omogućavaju brzo reagovanje u slučaju da se požar ponovi razbukti.

Požar na Bijeloj Gori kod Ulcinja za sada je pod kontrolom, saopštio je danas opštinski Štab za vanredne situacije. 

DRAMATIČAN SNIMAK POŽARA U ULCINJU: Vatra gutala sve pred sobom, crni dim se nadvio nad primorskim gradom (VIDEO)

Kako se navodi, u zaustavljanju vatre vatrogascima je pomoglo to što je vetar nešto slabiji, a koridori na području koje je zahvatila vatra ponovo su otvoreni i postavljena su creva, koja omogućavaju brzo reagovanje u slučaju da se požar ponovi razbukti.

Požar je u subotu izbio u Bijeloj Gori kod Ulcinja, a u nedelju ujutro nastavio je da se širi prema Valdanosu, ali vatrogasci kontrolišu sve linije vatre prema gradu, prenose "Vijesti".

– Požar je na obodima pod kontrolom, ali u sredini gde je žarište, teren je potpuno nepristupačan, tako da smo za sada nemoćni da zaustavimo dalje napredovanje. Na terenu su svi naši vatrogasci, te kolege iz Bara, Budve i Podgorice. Od jutros požar gasi i jedan dromader iz Podgorice – kazao je šef službe spavanja Fljamur Selović.

Iako je u subotu bilo najavljeno da će u gašenju požara učestvovati i jedan kanadar iz Srbije, Selović je naveo da je iz direktorata dobio informaciju da će italijanski kanadar u Ulcinj stići oko 13 časova.

POŽAR U ULCINJU VAN KONTROLE: Plamen se širi velikom brzinom, isključena je i struja (VIDEO)

– Na terenu su bili svi ulicinjski vatrogasci kao i kolege iz Bara, Budve i Podgorice. Od jutros požar gasi i jedan dromader iz Podgorice – rekao je Selović.

Printskrin: Twitter/@lajellena Printskrin: Twitter/@lajellena

Požar je juče buknuo u 12.30 časova i potom se velikom brzinom proširio prema brdu Mavrijan i potom pretio da zahvati preko 50 stambenih kuća.

Požar još uvek gase udruženo vatrogasne jedinice iz Ulcinja, Bara, Podgorice i Budve. Tokom dana u gašenju su učestvovali i dromaderi i helikopteri.

BUKTI STRAVIČAN POŽAR U ULCINJU: Ugrožene kuće, ljudi s plaže snimaju vatrenu stihiju! (VIDEO)

Arif Osmani iz Prištine uhapšen je zbog sumnje, da je izazvao požar u ulcinjskoj Bijeloj Gori od kojeg je bilo ugroženo više desetina domaćinstava.

Printskrin: Facebook/Podgoricki vremeplov Printskrin: Facebook/Podgoricki vremeplov

Prema nezvaničnim saznanjima, Osmani koji živi u Ulcinju, požar je izazvao nakon svađe sa Vijoiceom Alijajom.

Ulcinjska policija privela je juče dve osobe zbog sumnje da su izazvali požar koji se, nošen vetrom, brzo proširio Bijelom gorom. U pitanju su osobe koja već godinama sa familijama žive u mestu Bratica, sa leve strane magistralnog puta Ulcinj-Bar.

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    28. avgust 2016 | 13:02

    To Vas Bog kažnjava.Razmislite zašto.

  • Filip82

    28. avgust 2016 | 16:14

    Nije mi jasno zašto šaljemo pomoć, zašto....? Mnogo smo glup narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA